EXCLUSIV  Remus Borza, note pentru politicienii români. Analiza momentului - VIDEO

Deputatul independent Remus Borza a notat activitatea politicienilor români din ultima săptămână.

Nota redacției: Notele au fost oferite joi, la ora 11.00, în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de la DC News.

VIORICA DĂNCILĂ nota 9 - S-a prezentat bine la "Ora prim-ministrului". Unii nu se așteptau. A răspuns tuturor întrebărilor, interpelărilor sau observațiilor venite din partea reprezentanților opoziției.

RALUCA TURCAN nota 5 – Are potențial. Este frumoasă, deșteaptă și pe deasupra și ardeleancă de-a mea de la Sibiu. Dar, din păcate, după excluderea lui Daniel Zamfir, a devenit vârful de lance al populismului în PNL.

MUGUR ISĂRESCU nota 7 – A lăsat garda jos. În urma deciziei de miercuri a BNR de a menține dobânda de referință, putem trage concluzia că Mugur Isărescu a cedat la presiunile lui Dragnea. O majorare a dobânzii ar fi antrenat în mod automat și creșterea ROBOR, cu consecința majorării costului creditului atât pentru persoane fizice, societăți comerciale, cât și pentru stat. După întâlnirea guvernatorului cu premierul Dăncilă, acesta a avut o declarație de presă. S-a văzut cu ochiul liber starea de timorare și disconfort a guvernatorului, care a refuzat să dea detalii atât din scrisoarea lui Dragnea, cât și din răspunsul lui Isărescu la scrisoare. Psihologic vorbind sau imagologic, se pare că prima rundă a fost câștigată de Dragnea. Dar mai sunt câteva runde de jucat.

CSM nota 7 – Pentru încurajare. Sper să redevină o instituție credibilă, legitimă și reprezentativă pentru tot corpul magistraților și pentru însăși societatea românească.

EVELINA OPRINA nota 10 - Pentru curajul de a cere desecretizarea protocolului încheiat de SRI cu CSM.

VICTOR PONTA nota 6 - Este foarte activ și preluat de către toate agențiile de presă. Din păcate, toate confesiunile lui legate de relația cu Dragnea și instituțiile de forță nu-i fac niciun bine. Dimpotrivă.

DACIAN CIOLOȘ nota 5 – A făcut pasul (n.r. referindu-se la anunțarea noului partid Mișcarea România Împreună), dar a ieșit prea devreme. Înțeleg rațiunea, vrea să prindă un loc la Bruxelles. De fapt, acest lucru îl mână în luptă, nu reforma României și modernizarea statului. E nevoie de un partid nou, dar de unul pe dreapta, cu lideri care au confirmat în prealabil competență, valoare, integritate și performanță. Forme fără fond au fost multe în politica românească. Și, din păcate, vor mai fi.

EUGEN TEODOROVICI nota 8 – Vreau să-i dau și o notă mai mare, dar întâi să mă conving că nu face și el un joc de glezne, în zona aceasta a populismului.

[citeste si]

LIA OLGUȚA VASILESCU nota 8 – Are personalitate și determinare.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel