EXCLUSIV  Remus Borza, note pentru politicieni. "Joc de imagine, fără șansă de izbândă" - video

Remus Borza
Remus Borza

În noua ediție a emisiunii Borza Analytica, deputatul independent Remus Borza a notat politicienii și personalitățile importante ale săptămânii care se încheie.

Notele date de Remus Borza au fost oferite joi, în cadrul emisiunii "Borza Analytica".

VIORICA DĂNCILĂ nota 7 – A fost activă săptămâna aceasta. S-a întâlnit cu prim-ministrul eston Jüri Ratas, purtând discuții și cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajčák, care a efectuat o vizită oficială în România. A prezentat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, stadiul pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în primul semestru al anului 2019. Tema e generoasă, de actualitate și ar trebui să fie tratată mult mai responsabil și mult mai serios. Se discută la modul abstract și teoretic. Tare mi-e să nu iasă un fiasco pentru România. Să nu uităm că vor fi organizate aproape 1.500 de evenimente, vorbim de logistică, mesaj, viziune. Are România așa ceva? E, probabil, cea mai mare oportunitate oferită României după 90. Avem o șansă istorică pentru o corectă poziționare a României în plan extern, diplomatic, în ceea ce privește favorabilitatea și cunoașterea realităților din România. Putem îmbunătăți percepția și crea un sentiment de simpatie față de România în cele șase luni în care asigurăm președinția Consiliului Uniunii Europene. Sper ca Viorica Dăncilă și Guvernul României să se ridice la înălțimea acestei provocări și oportunități.

LUDOVIC ORBAN nota 5 – Pentru jocul de glezne cu moțiunea de cenzură "Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". Este însă doar un joc de imagine, fără șansă de izbândă. România reclamă, mai mult ca oricând și din perspectiva preluării președinției Consiliului UE și a unei iminente crize economice, stabilitate politică și socială, responsabilitate în ceea ce privește guvernarea țării. România nu are nevoie de incertitudine și instabilitate, ci de reforme și prosperitate.

EUGEN TOMAC nota 10 – Pentru alegerea la Congresul extraordinar al PMP de săptămâna trecută în funcția de președinte al partidului. Chiar dacă asistăm la o lichidare de stoc în rândurile parlamentarilor formațiunii fostului președinte Traian Băsescu, eu cred că PMP are o șansă și chiar merită să fie salvat.

ANGELA MERKEL și EMMANUEL MACRON nota 8 – Cei doi lideri, printr-un ultimum efort, încearcă să salveze unitatea Uniunii Europene. La summitul din 28-29 iunie vor propune măsuri de creștere a coeziunii și convergenței, de întărire a agenției Frontex și implicit al controlului migrației, de creare a unui buget unic pe zona euro și a unui Fond Monetar European.

DONALD TRUMP nota 8 – Sunt în continuare un fan al președintelui american, deși cele mai recente măsuri sunt discutabile, mă refer la retragerea din Consiliul Drepturilor Omului al ONU, un organism internaţional pe care administraţia preşedintelui Donald Trump l-a criticat aspru, acuzându-l că serveşte drept platformă unor ţări precum China, Venezuela şi Cuba. Cu toate reacțiile negative din partea mass-mediei și opiniei publice – americane și internaționale -, președintele american are dreptate în problema migrației. În SUA trăiesc ilegal peste 12 milioane de imigranți, care pun presiune pe locurile de muncă ale americanilor nativi și care măresc rata infracționalității din SUA.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel