EXCLUSIV  Remus Borza, note pentru politicieni: E prima oară când îl depunctez. Sper să fie și ultima - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Remus Borza, în noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", a notat politicienii și personalitățile importante din această săptămână.

Nota redacției: Notele au fost date joi, la ora 11.00, în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News.

KLAUS IOHANNIS  nota 9 – A fost foarte activ în ultima perioadă. Luni a luat la bani mărunți politica economică și fiscală a Guvernului, iar miercuri a avut un discurs echilibrat de Ziua Europei.

SORINA PINTEA  nota 10 – A fost un bun manager de spital și sper să fie și un bun ministru. M-aș bucura să aibă curajul, determinarea și viziunea de a reforma sistemul public de sănătate, un sistem anacronic, ineficient și mare consumator de resurse atât financiare, cât și umane.

SERGIU OPRESCU nota  10 – Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB), reunită în ședință pe 9 mai, a votat noul Consiliul Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Sergiu Oprescu a fost reales, în unanimitate, în funcția de președinte al Consiliului Director pentru al doilea mandat. Este un om valoros. Este președintele Alpha Bank de mai bine de 20 de ani. E nevoie de o reconciliere între bănci și guvern. Vom ajunge în situația în care Guvernul va avea nevoie de finanțarea băncilor. Dacă anatemizăm și facem responsabile băncile de toate neîmplinirile și frustrările noastre, vom avea o problemă.

GABRIELA FIREA nota 5 – Pentru ambiția a de sta moț în primul rând la recepția dată de președintele României la Palatul Cotroceni cu ocazia zilei Europei. Mai mult decât atât, a și întârziat. Vedetele, după cum știți, își fac un obicei prost în a întârzia la evenimente. Acum nu știu dacă era cazul. Ceea ce uită doamna Firea e că de vreo doi ani de zile nu mai este vedetă la televiziunea mogulului, ci Primar General. Scandalul provocat de doamna Firea privind mutarea dânsei de către organizatori în spatele înalților demnitari ai statului român nu îi aduce beneficii. Din contră. Puțină modestie nu i-ar strica nici ei.

VEZI ȘI Iohannis - Firea, recepție. Scandal la Cotroceni. Remus Borza: Puțină modestie nu-i strică nici doamnei Firea

EMMANUEL MACRON nota 10 – Pe 7 mai s-a împlinit un an de când a fost ales preşedinte al Franţei. Este un politician activ, cu o foarte bună mobilitate. A început reforma statului. A redus impozitul pe profit de la 33% la 25%. A redus cu 30% impozitul pe proprietate. A făcut modificări în legislația muncii în beneficiul angajatorilor. Vrea să reducă numărul de parlamentari de la 925 la 648. Macron are ambiția de a face din Franța o super putere, în condițiile în care, în ultimii zece ani, a contat prea puțin în jocul geopolitic global. I-a luat deja fața cancelarului german Angela Merkel. Are viitorul în față și o echipă redutabilă alături.

DONALD TRUMP nota 4 – Este prima oară când îl depunctez pe președintele american, sper să fie și ultima. Recurgerea la forță, amenințare și dictat de către SUA în relațiile internaționale nu este de bun augur și nu profită nimănui. Nici măcar Statelor Unite. Intervenționismul, naționalismul și protecționismul în relațiile comerciale promovate de Donald Trump pot genera o nouă criză economică la nivel global.

THERESA MAY și ANGELA MERKEL nota 8 – De încurajare, în contextul în care au început să fie mai active, mai prezente. Împreună cu Emmanuel Macron, au semnat o declarație comună prin care condamnă decizia administrației Trump de a denunța unilateral Acordul de Denuclearizare a Iranului semnat la Viena în 2015.

Răspunsul complet, mai jos:

VIDEO INTEGRAL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel