EXCLUSIV  Remus Borza, note pentru politicieni. Analiza momentului: Ipocrizie și dublu limbaj! – VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Deputatul independent Remus Borza a notat activitatea politicienilor români și străini din ultima săptămână.

Nota redacției: Notele au fost oferite joi, la ora 11.00, în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de la DC News.

VIORICA DĂNCILĂ nota 10 – Pentru atitudine, în primul rând. A dat cele două ordonanțe miercuri (n.r. pentru înfiinţarea unei Comisii naţionale de fundamentare a planului de trecere la moneda euro, respectiv o ordonanţă de urgenţă privind coordonarea manifestărilor de Centenar şi cadrul legal de finanţare a acestora). A avut curajul pe care nu l-am văzut la predecesorii ei, Tudose, Grindeanu, Ponta sau chiar tehnocratul Cioloș.

VALER DORNEANU nota 10 – Lui Valer Dorneanu și Curții Constituționale, per ansamblu, le dau 10, pentru că inclusiv legile acestea ale justiției le-au abordat cu obiectivitate, discernământ și responsabilitate, și toate deciziile se înscriu într-un firesc și într-o normalitate, în care trebuie să punem deasupra tuturor intereselor de grup sau politice legea fundamentală a țării, Constituția.

SORIN CÎMPEANU nota 10 – Pe 20 martie, noi am sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei. Sorin Cîmpeanu este președintele Agenției Universitare a Francofoniei, care reunește universități din 111 țări. A avut și un turneu cu principele Radu Duda, în Emiratele Arabe și în Maroc. Au promovat învățământul universitar românesc. Din păcate, azi, România găzduiește doar 5.000 de studenți străini, a zecea parte din numărul de studenți străini existenți înainte de 1989.

DONALD TRUMP nota 8 – Președintele american, săptămâna aceasta, a obținut o victorie în Congres. SUA erau într-un blocaj administrativ pe legea bugetului. Trump a obținut 700 de miliarde de dolari, buget pentru apărare, cu 87 de miliarde de dolari mai mult decât anul trecut. Statele Unite ale Americii au pentru apărare de trei ori PIB-ul României! Și noi ne dăm cu cărămida în piept că am alocat 2% din PIB pentru apărare. În ceea ce privește zidul cu Mexic, a cerut 25 de miliarde de dolari, dar Congresul i-a dat doar 600 de milioane.

THERESA MAY nota 6 – Doar gura e de ea.

ANGELA MERKEL nota 9 – A început în forță cel de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei cu vizite oficiale în Franța și Polonia, întâlniri cu Emmanuel Macron, președintele Franței, respectiv Andrzej Duda, președintele Poloniei.

VLADIMIR PUTIN nota 10 – A câștigat en-fanfare, cu peste 76% din voturi, un nou mandat de președinte al Rusiei. Pe de o parte, liderii țărilor occidentale îl critică, iar pe de altă parte, se înghesuie să-l sune pe Putin și să-l felicite pentru noul mandat. Ipocrizie și dublu limbaj există nu doar în politica românească, după cum vedeți, și la case mai mari.

EMMANUEL MACRON nota 9 - Este foarte activ, atât în plan extern, cât și intern. În Franța a demarat un amplu proces de reformă a transporturilor și a administrației.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel