Remus Borza: Hidroelectrica ar putea ieși din insolvență

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat că  Hidroelectrica a alocat, în ultimii 20 de ani, 3,5 miliarde de euro pentru investiții, iar pentru următorii cinci ani are disponibili pentru investiții 1,3 miliarde de euro.

"Știți că sunt mulți specialiști în piață în ultimii ani de zile. Românii sunt pricepuți la orice, la femei frumoase, la fotbal, la politică și mai nou la energie. În fiecare săptămână avem câte o șușă, fiecare fițuică, site obscur pune de o dezbatere, de o masă rotundă pe energie, strategii la greu. Mulți fani de tractor, din piață, spun că este normal ca Borza să facă profit de 500 milioane de euro pentru că a tăiat bugetul de investiții, de mentenanță, a dat tot poporul afară. Fals. Hidroelectrica este compania care în ultimii 20 de ani a alocat 3,5 miliarde de euro pentru investiți", a spus Remus Borza.

Acesta a afirmat că peste trei luni compania va pune în funcțiune centrala de la Bretea, de 9,9 MW, o investiție de 78 de milioane de euro. Anul viitor vor fi puse în funcțiune două centrele, la Răstolița și la Dumitra, iar în 2017 o centrală la Bumbești.

Citește și: Hidroelectrica inaugurează cea mai mare investiție din ultimii 31 de ani

"Doar pe partea de punere în funcțiune de capacități noi de producție avem investiții de 450 de milioane de euro care se derulează pe următorii patru ani și jumătate", a declarat Borza.

Vidraru intră în retehnologizare

Remus Borza a spus că în noiembrie compania va ieși în SEAP cu documentația în vederea atribuirii contractului de retehnologizare pentru Vidraru.

Remus Borza a declarat că Hidroelectrica ar putea ieși din insolvență în primele șase luni din 2016 și ar putea fi listată la trei luni de la ieșirea din insolvență. Borza a mai spus că Hidroelectrica mai are 11 procese pe rol din 75.

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvență în ultimii trei ani, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piață de 30%. Compania a înregistrat un profit de 725 milioane lei, în primul semestru din acest an, cu 42% mai mare decât cel consemnat în perioada similară din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel