Remus Borza: ”Fără Hidroelectrica, România ar rămâne pe întuneric” - Exclusiv

Avocatul Remus Borza, președintele Euro Insol, a vorbit vineri, la DCNews Live, despre importanța pe care o are Hidroelectrica pentru România.

Euro Insol este compania care administrează Hidroelectrica, iar Remus Borza susține că, fără Hidroelectrica, România ar rămâne pe întuneric.

”Hidroelectrica este o companie vitală, este o companie strategică pentru România, pentru sistemul energetic național. Pe de o parte, este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piață de 32%, electrificarea României a început cu Hidroelectrica, în anii '50, are o poziție de cvasi-monopol pe piața serviciilor tehnologice de sistem, un 80% cotă de piață pe rezervă terțiară rapidă, un 60% pe piața serviciilor tehnologice de sistem constând în reglajul secundar frecvență-putere.

Deci, până la urmă, putem să mai avem două centrale nucleare, adică să avem grupul 3 și 4 de la Cernavodă, mai putem avea doi producători pe cărbune, deși soarta producătorilor pe cărbune e pecetluită în toată lumea, și cu atât mai mult în Europa, putem avea 10.000 de megawați instalați în regenerabile - avem deja echivalentul puterii instalate în Hidroelectrica în regenerabile, adică 6.500 de megawați în solar, în vânt și în co-generare - că, fără Hidroelectrica, tot sistemul ar fi mort. România ar rămâne pe întuneric.

Pe de altă parte, sigur, probabil ar fi bine, am deveni mai romantici, mai pasionali, ar crește natalitatea României. Nu văd chiar un lucru rău, ne-ar îndemna la mai multă lectură”, a declarat Remus Borza, la DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel