EXCLUSIV  Remus Borza a anticipat la DCNews decizia CCR în conflictul Guvern - Președinție

Remus Borza
Remus Borza

Deputatul Remus Borza a anticipat decizia CCR încă de săptămâna trecută!

CCR a admis parțial solicitarea premierului Viorica Dăncilă. În acest context, președintele Klaus Iohannis va fi obligat să revoce, de îndată, miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii propuși de premier și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri, după cum anticipase Remus Borza în cadrul emisiunii „Borza Analytica” de la DCNews.

Iată ce declarase deputatul săptămâna trecută: „Există numeroase discuții privind majoritatea de care are nevoie PSD la votul de încredere din Parlament pe care premierul Dăncilă va fi nevoită să-l ceară după blocajul impus Guvernului de către Iohannis. Acest lucru se va întâmpla după pronunțarea CCR de săptămâna viitoare pe sesizarea premierului cu privire la refuzul președintelui de desemnare a interimarilor pentru Ministerele Energiei, Mediului și Relația cu Parlamentul. În această dispută de contencios constituțional, CCR va da dreptate Guvernului. Dar cum Iohannis este în campanie, va obstrucționa permanent Guvernul Dăncilă, forțând-o pe premier să vină în Parlament pentru a obține aprobarea privind remanierea Cabinetului.”

Mai mult decât atât, tot la „Borza Analytica”, deputatul a spus că președintele Klaus Iohannis va refuza propunerile de miniștri înaintate de premierul Viorica Dăncilă, cum de altfel s-a și întâmplat. „Președintele Iohannis va respinge toate propunerile, deoarece este în campanie electorală și trebuie să-și arate mușchii în fața electoratului ca fiind unicul luptător împotriva PSD", declarase Remus Borza în platoul DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel