Urmărește emisiunea live


Remediu natural pentru curățarea ficatului: îl poți pregăti în 5 minute cu doar două ingrediente

Remediu natural pentru curățarea ficatului, îl poți pregăti în 5 minute cu doar două ingrediente. Sursa - pixabay.com
Remediu natural pentru curățarea ficatului, îl poți pregăti în 5 minute cu doar două ingrediente. Sursa - pixabay.com

Ficatul este obosit de excesele unei mese copioase? Încearcă să pregătești acest remediu natural ușor, care poate restabili funcțiile hepatice într-un timp scurt

Apa de stafide este un remediu natural util pentru purificarea ficatului. Constă în prepararea unei infuzii de stafide, care se lasă la infuzat mai mult timp pentru ca proprietățile stafidelor să fie eliberate în băutură.

Stafidele sunt un aliment cu proprietăți purificatoare puternice, util pentru sănătatea ficatului, pentru purificarea sângelui și pentru menținerea sub control a nivelului de colesterol.

 

Iată cum se pregătește și cum se consumă apă de stafide. Ingrediente

 

150 grame de stafide,

500 ml apă,

Timp de preparare - 5 minute, timp de odihnă - 24 de ore, dificultate - scăzută.

 

 

Pregătirea apei de stafide

 

Alege stafide de calitate, de preferință fără zahăr adăugat. Clătește-le bine și pune-le într-o strecurătoare. Aduceți apa la fiert, opriți focul și adăugați stafidele.

Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi

Acestea se lasă să se odihnească 24 de ore. După ce timpul a expirat, filtrează apa de stafide. Apa poate fi băută, iar stafidele pot fi folosite pentru a pregăti diferite deserturi.

 

Când se bea apa de stafide

 

Apa de stafide trebuie băută dimineața pe stomacul gol, la scurt timp după trezire și înainte de micul dejun. Primele efecte ale acestui remediu natural încep să-și facă efectul după două zile.

Totuși, sfatul este să bei apă de stafide, timp de o săptămână, în doze de un pahar dimineața, pe stomacul gol.

În această săptămână ar fi bine să reduci consumul de alimente bogate în grăsimi și să nu consumi băuturi alcoolice, pentru a ajuta la curățarea ficatului.

Pentru mai multe informații despre acest remediu naturist, bazat și pe starea dumneavoastră de sănătate, consultați medicul de familie.

 

Vezi și:

 

Băutura care scade zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Se prepară acasă din două ingrediente

 

Această băutură, ușor de preparat, scade zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Cum se prepară băutura care favorizează pierderea în greutate? Știți că apa este cea mai bună băutură de pe planetă pentru sănătate și, de asemenea, pentru pierderea în greutate.

Una dintre modalitățile prin care apa susține pierderea în greutate este că elimină pofta de mâncare. Dar există vreo modalitate de a face pierderea în greutate mai rapidă atunci când bei apă? 

Da, și nu vorbim despre clasicul ceai verde, ale cărui proprietăți drenante au fost constatate de mai multe studii, ci despre o băutură care se prepară din semințe de chimen.

Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi

Acest condiment este bogat în antioxidanți, care pot îmbunătăți sistemul imunitar și sănătatea intestinului,  reduce inflamația și riscul de cancer. 

Chimenul crește rata metabolică, iar un metabolism mai rapid înseamnă că organismul arde calorii într-un ritm mai rapid. 

Cercetătorii spun că apa cu chimen ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând celulele să răspundă corect la glucoză și insulină. Când zahărul din sânge este mărit, glucoza poate fi stocată în celule și  transformată în grăsime.

 

Cum se face apa cu chimen

 

Apa de chimen poate fi consumată caldă sau rece. Iată cum să o faceți acasă: înmuiați o lingură de semințe de chimen într-o cană sau două de apă peste noapte. Puteți, mai întâi, zdrobi semințele cu un sucitor pentru ca să elibereze uleiurile lor naturale. Dimineața, fierbeți amestecul  aproximativ cinci minute. Odată ce apa s-a răcit, filtrați semințele și savurați băutura.

Apa de chimion are un gust mineral și lemnos, așa că sfatul este să adăugați puțin îndulcitor natural, cum ar fi mierea sau un praf de scorțișoară pentru a îmbunătăți aroma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel