Remdesivir şi Tocilizumab, PE TERMINATE. Medicii, apel la Guvern

Medicii din România fac apel la Guvern pentru suplimentarea stocurilor de medicamente necesare pentru tratarea COVID-19. 

“Remdesivirul, nicăieri în lume nu se găsește pentru toate formele de boală, sau nu se găsește atât de ușor pe cât ne-ar trebui, nu că nu-l avem. Doar că el trebuie folosit pentru pacienții care au într-adevăr forme severe de boală. Asta nu înseamnă că lipsește.

De asemenea, putem discuta despre plasma covalescentă...neavând suficienți donatori practic nu avem cât ne-ar trebui. Deci e o lipsă explicată prin lipsa donatorilor. Situația asta este de ceva timp, nu de acum. Plasma covalescentă are nevoie de donatori. Din păcate nu avem suficienți și asta ne-am dori să se îmbunătățească. Deci nu e vorba de lipsă, ci de faptul că unele lucruri ar putea fi îmbunătățite”, a explicat medicul Adrian Marinescu, conform b1.ro

Apel la Guvern 

“Mai avem încă, dar suntem pe terminate cu Remdesivirul și deocamdată nu mai putem achiziționa Tocilizumab, care era un anticorm monoclonal care ne trebuia și în locul acestuia am luat Chimeret, un alt anticorp monoclonal. Până acum noi ne-am descurcat foarte bine cu toată paleta de medicamente. Suntem pe terminate acum cu Remdesivirul și vom face adresă către Ministerul Sănătății în a asigura cantitatea de peste 300 de flacoane.

În ceea ce privește Tocilizumab, este o problemă legată de faptul că, dacă până acum îl asigura firma producătoare îl asigura, acum nu îl mai asigură, după ce a făcut-o timp de 6 luni. Vom vedea ce opțiuni sunt pentru a-l mai aduce în spital”, a explicat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel