Remanierea Guvernului, pe masa premierului. Trei ministere sunt disputate în PDL: Economia, Agricultura şi Finanţele

guv
guv

O remaniere guvernamentală ar putea avea loc în iunie, trei ministere fiind disputate în PDL - Economia, Agricultura şi Finanţele -, la care se adaugă postul încă vacant de la Muncă. Astfel, o schimbare a Cabinetului Boc este posibilă aproximativ peste două săptămâni, iar negocierile sunt posibile să aibă loc chiar de luni.

În aceste condiții, ministrul Economiei, Ion Ariton, ar fi practic pe picior de plecare, reproşându-i-se nereformarea companiilor de stat. Emil Boc are două variante pentru succesorul lui Ariton: să apeleze la unul dintre secretarii de stat din cabinetul său sau să nominalizeze unul dintre membrii taberei Blaga. În cea de-a doua situaţie, cel mai vehiculat nume este cel al Mihaelei Şandru, membru al Comisiei pentru politică economică şi privatizare din Camera Deputaţilor şi proaspăt aleasă în funcţia de secretar executiv al PDL, scrie Gândul.

Surse din conducerea PDL au precizat că, în privinţa Ministerului Agriculturii, Valeriu Tabără ar urma să fie înlocuit cu deputatul Stelian Fuia, cel căruia îi este rezervată şi comisia de resort din cadrul partidului.

O necunoscută este deocamdată numirea pregătită pentru Ministerul Finanţelor. De asemenea, se vehiculează și o remaniere a miniștrilor de la Comunicații și de la Educație.

Totuși, scaunul ministrului Funeriu ar putea fi salvat de apropiatele examene ce trebuie susținute de clasele terminale, respectiv, testele naționale, bacalaureatul și admiterea în învățământul superior. Va fi o decizie riscantă a PDL-lui să facă această mișcare în  perioada următoare.

Preşedintele Traian Băsescu nu a respins, joi seară, la TVR, posibilitatea unei remanieri guvernamentale, refuzând să indice eventualii miniştri vizaţi pentru schimbare, afirmând că "relansarea guvernării" va fi subiectul unei analize interne a noii conduceri a PDL.

"Eu cred că foarte curând noul Birou Permanent Naţional va avea o discuţie internă. De-abia au câteva zile de când au fost aleşi. Probabil săptămâna viitoare, peste două săptămâni vor analiza şi soluţii de relansare a guvernării. Am convingerea că sunt un partid responsabil", a declarat Traian Băsescu.

Citește și:

Bate un vânt de remaniere în cabinetul Boc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel