Remaniere: Miniștrii Guvernului Ciucă, chemați la raport. Chirieac: Actualul Executiv are o problemă

Liderii coaliției de guvernare se reunesc, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre pachetul de măsuri socio-economice anunțat de premierul Nicolae Ciucă. Ulterior, miniștrii din Guvern sunt chemați, rând pe rând, la o evaluare cu liderii coaliției, fiind posibilă și o eventuală remaniere guvernamentală.

Întrebat dacă este un moment bun pentru remanieri sau ar trebui ca membrii coaliției să mai aștepte, cum ar dori PSD, Bogdan Chirieac a oferit următorul răspuns: „Niciodată nu este momentul unei remanieri, dacă întrebi politicienii, să știți. Problema este că guvernul actual nu are performanță. Să folosim un termen milităros, doar avem un general premier: nu a intrat în cadență. Este evident că e nevoie de o remaniere.”

„În niciun domeniu nu sunt performanțe notabile”, a continuat Bogdan Chirieac. „La Energie lucrurile sunt, în continuare, extrem de confuze. Când toată Europa încearcă să găsească surse alternative de energie, noi încă ne chinuim cu plafonarea, cu compensarea... Ce să vorbim... La Interne nu avem ministru. E evident acest lucru! Cred că domnul Bode făcea o treabă mai bună la Transporturi. (...) Cu toată dragostea, iertați-mă! La Transporturi nu am avut nimic spectaculos în patru luni. La Justiție, unde eu am o părere foarte bună despre Cătălin Predoiu, el conduce acum un Minister al Justiției unde nu mai există justiție. Situația e praf în justiție. Chestiuni strigătoare la cer. A ajuns și hastag-ul să fie deranjat de asta. Și putem intra pe fiecare domeniu”, a zis Bogdan Chirieac.

Ce vrea Iohannis

„Cred că este important ce vrea președintele Iohannis, dacă dorește o remaniere. Eu cred că nu dorește, și așa are multă treabă în acest moment, multe întâlniri”, a mai spus Bogdan Chirieac. Declarațiile au fost făcute luni, la Antena 3.

Amintim că, întrebat luni despre o eventuală remaniere, Florin Cîțu a spus că „astăzi nu discutăm despre asta”.

„Fac o evaluare constantă a miniștrilor. Sunt câteva lucruri la care mă uit: implementarea reformelor din PNRR. Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”, a subliniat Florin Cîţu. De asemenea, preşedintele PNL a spus că „economia este administrată suboptimal”. „Este important ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc, dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune. De aceea se face această evaluare, nu este nimic special”, a mai spus Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel