Remaniere miniștri. Cîțu s-a răzgândit: Trei nume pe lista neagră - surse

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu ar fi pierdut din avântul privind remanierile. Dacă în primă fază și-ar fi dorit remanierea a opt miniştri, acum, pe lista sa s-ar mai afla doar trei.

Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, la începutul lunii octombrie ar urma o remaniere în actualul Executiv. Deşi, în urmă cu puţin timp, surse politice vorbeau despre posibilitatea ca puţin peste jumătate din cei din Guvern să fie schimbaţi, de data aceasta, premierul şi-ar fi schimbat opinia. Pe listă ar mai fi doar trei miniştri care ar putea fi schimbaţi. Printre aceştia, se numără ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pentru că Florin Cîțu ar considera că este un apropiat al lui Ludovic Orban. Acesta chiar îl susţine pe liderul actual al PNL pentru şefia partidului. 

Pe de altă parte, s-ar lua în calcul, potrivit surselor citate, şi schimbarea a doi miniştri din partea celor de la USR PLUS. Unul dintre aceștia ar fi Stelian Ion, ministrul Justiţiei, asta pentru că inclusiv preşedintele Klaus Iohannis ar fi nemulţumit de modul în care a gestionat Ministerul Justiţiei, până în acest moment, pentru că nu au fost modificate Legile justiţiei aşa cum au promis cei de la USR PLUS şi actualul ministru, dar nici desfiinţarea SIIJ nu a fost făcută şi nu au fost date explicaţii clare pentru care nu s-a putut face acest lucru.

Al treilea ministru care ar putea fi schimbat este Cristian Ghinea, asta pentru că, spun surse din PNL, citate de Antena 3, ar fi nemulţumit atât preşedintele, cât şi premierul de modul în care a fost gestionat PNRR-ul și abia în luna octombrie am putea începe să primim bani prin acest program, fiind foarte târziu pentru ţara noastră.

"Lucrul ăsta nu o să se întâmple"

Zilele trecute, Stelian Ion a vorbit despre o eventuală remaniere a sa din funcția de ministru al Justiției.

"Deocamdată, nu putem vorbi de un eşec, deplin cel puţin. E vorba despre o pornire mult mai greoaie a lucrurilor. Eşec, vom vedea la sfârşitul guvernării câte reforme s-au făcut, pe ce domenii. Cu siguranţă, unii îşi doresc remanierea mea, poate remanierea unor colegi ai mei care împingem cât putem de tare nişte reforme pe care ni le dorim implementate rapid. Inclusiv unii din coaliţie, unii dintre cei care ar trebui să ne fie parteneri. Eu am observat un fel de strategie, aşa... Am observat la mai multe ministere, nu doar la Ministerul Justiţiei, că s-a tras uneori frâna de mână, fără să se observe foarte evident şi de aceea cred că e foarte importat să explicăm oamenilor ce avem de gând să facem, ce proiecte sunt, care sunt gata, care nu sunt gata, dacă nu sunt gata de ce nu sunt gata.

În ciuda faptului că unii şi-ar dori, probabil, remanierea unora dintre miniştrii USR-PLUS, lucrul ăsta nu o să se întâmple, nu o să se întâmple aşa uşor cum şi-ar dori acele persoane, pentru că este vorba de o coaliţie şi coaliţia are  nevoie de sprijin şi sprijinul s-a dat inclusiv prin votul USR-PLUS în Parlament. (...) Trebuie găsite rezolvările, dar dacă vorbim despre justiţie, rezolvările nu vin numai de la ministrul justiţiei (..) Este nevoie şi de implicarea tuturor liderilor politici, pentru că domeniul justiţiei este unul important nu doar pentru Ministerul Justiţiei, este important pentru România”, a declarat Stelian Ion, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel