EXCLUSIV  Remaniere guvern Tudose. Premierul a stabilit data remanierii

Remanierea guvernului Tudose va fi efectuată la inițiativa premierului, au confirmat surse DCNews informația care circulă în mass-media. 

Mihai Tudose este hotărât să efectueze o remaniere a guvernului pe care îl conduce, au confirmat surse DCNews. Bogdan Chirieac a explicat, la Antena 3, că această mișcare politică ar reconfirma poziția de putere a premierului, în interiorul PSD, dar că Tudose ar putea urmări și o ”funcționalizare” a echipei guvernamentale.

Remanierea nu va avea, însă, loc înainte de adoptarea Legii Bugetului și de promulgarea acesteia. Schimbarea unor miniștri ar putea genera dezbateri în interirorul arcului guvernamental, oferind nemulțumiților prilejul unui vot negativ în Parlament. De asemenea, este de așteptat că președintele Klaus Iohannis să întoarcă Legea Bugetului. Președintele s-a exprimat în repetate rânduri împotriva ”țopăielii” fiscal-bugetare și are argumentul mișcărilor de stradă, coordonate de PNL cu unele sindicate, pentru a interveni în jocul politic. 

Astfel, cel mai devreme Legea Bugetului ar fi adoptată la mijlocul lunii viitoare, ceea ce înseamnă că remanierea s-ar produce între 15 și 20 decembrie. 

"Domnul Mihai Tudose a anunțat partidul că, de aici încolo, dânsul conduce Guvernul, nu Liviu Dragnea, atunci când a insistat pentru demisia doamnei Sevil Shhaideh. Partidul a înțeles acest lucru. Mihai Tudose a luat Guvernul în mâini. Acum mă aștept să fie nu o remaniere demonstrativă ci o remaniere funcțională din partea lui Mihai Tudose", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel