EXCLUSIV  Remaniere Guvern, lista neagră. Borza: Ar fi sinucidere politică

Deputatul independent Remus Borza susține că este nevoie de un suflu nou și de sânge proaspăt în instalațiile Guvernului. Acesta a indicat numele miniștrilor din Cabinetul Dăncilă care, în opinia sa, ar trebui să se afle pe lista neagră a remanierii.

„Din punctul de vedere al recredibilizării Guvernului, mai ales din perspectiva preluării președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, e nevoie de un suflu nou, de sânge proaspăt în instalațiile Guvernului. Eu am cerut o remaniere încă din luna iunie, imediat după căderea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Sunt mai mulți miniștri care nu au confirmat. Sper să își dea seama și Liviu Dragnea", a spus Remus Borza în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de la DC News.

În opinia deputatului, „pe lista neagră a remanierii ar trebui să se afle Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, Lucian Șova, ministrul Transporturilor, George Ivașcu, ministrul Culturii, Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Trif, ministrul Turismului, Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor. Nu au rupt gura târgului. Și ALDE ar trebui să-și facă o evaluare a proprilor miniștri. Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, deși mi-este dragă, trebuie să spun că are o mare restanță. În ianuarie 2017, am anulat taxa auto la pachet cu alte 101 taxe nefiscale. Problema e că, de la acel moment, România s-a transformat în cimitirul european al rablelor. Numărul înmatriculărilor mașinilor second hand, în ultimii doi ani, s-a triplat față de 2016. București, Iași, Timișoara, Cluj au mari probleme cu poluarea, de fapt cu calitatea aerului. Cel mai mare poluator din aceste orașe sunt mașinile second hand. Trebuie reintrodusă o taxă pentru aceste mașini, în funcție de capacitatea cilindrică, norma euro, cantitatea de noxe eliminată. În ceeea ce-l privește pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, Remus Borza a spus că „nu trebuie schimbat, deși mulți și-ar dori". „Ar fi o sinucidere politică pentru PSD", a afirmat acesta. Nici Carmen Dan nu ar trebui înlocuită, susține deputatul, deoarece „a gestionat situații critice la Ministerul de Interne".

Cu privire la Petre Daea a spus că este cel mai bun ministru al Agriculturii din ultimii ani, însă are o bilă neagră în ceea ce privește gestionarea pestei porcine. „Reacția autorităților române a fost mult întârziată față de momentul optim. Am avut avertismente de la Comisia Europeană încă de anul trecut. Dacă s-ar fi luat din timp măsuri, pagubele ar fi fost mult mai mici și nu am fi ajuns în situația de a sacrifica 300.000 de porci", a afirmat Remus Borza. 

„Înlocuirea miniștrilor care nu au performat ar neutraliza în parte atacul opoziției și al președintelui Iohannis la adresa Guvernului, ar da satisfacție unei părți a societății nemulțumită de activitatea acestor miniștri, ar translata atenția, discursul public și presiunea de pe PSD pe alți actori politici sau instituționali", a mai spus Remus Borza la DC News.

Echipa de comunicatori, schimbată

„Eu i-am transmis lui Liviu Dragnea să își înnoiască echipa de comunicatori. În acest sens, am sugerat următoarele nume: Rovana Plumb, Doina Pană, Gabriel Zetea, Eugen Teodorovici, Sorina Pintea și Gabriela Zoană. Toți ar aduce un plus în comunicare. Gabriel Zetea are un discurs articulat, coerent, neutru, temperat. E un băiat tânăr. Astfel de persoane ar trebui scoase la încălzire", a declarat Remus Borza.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel