Remaniere Guvern, jocul lui Dăncilă. Bogdan Chirieac: Explicație absurdă

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre noile propuneri de miniștri pe care le-ar putea face Viorica Dăncilă, dar și despre restructurarea Guvernului. 

Viorica Dăncilă se pregătește să facă noi propuneri pentru funcțiile de miniștri, susține România TV. Cel mai controversat post este cel de la Ministerul Justiției, acolo unde a fost respinsă prima propunere, pe numele lui Eugen Nicolicea. 

În direct la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă înțelege ”jocul Vioricăi Dăncilă” de a merge pe varianta unei remanieri. 

”Eu l-am înțeles, dar este o explicație absurdă. Dânsa se teme că în Parlament ar putea să pice din funcția de prim-ministru, deși vă spuneam, este absurd. Dacă la restructurarea Guvernului nu se obțin numărul necesar de voturi, Guvernul nu pică, rămâne actualul Guvern. S-a dovedit la trecerea prin Parlament a proiectului de lege privind Codul Penal și de Procedură Penală că există o majoritate substanțială în Parlament. Dar alt motiv pentru Viorica Vasilica Dăncilă nu este, decât acesta și acum, pe domnul Nicolicea nu îl mai poate propune la Justiție. Ce o să facă dânsa pentru Justiție, că acolo este problema, o să îl propună înapoi pe profesorul Tudorel Toader? Ca să îl accepte eventual domnul președinte Klaus Iohannis?

Ce făcea Ponta când era prim-ministru

După mintea mea, partidul care a câștigat alegerile trebuie să își dea acordul pe numele viitorilor miniștri, nu doar primul ministru. În mod normal, lucrurile mergeau mai ușor dacă primul ministru era și președintele partidului. În România, statul subteran a vrut altfel, deocamdată. Sigur că doamna Dăncilă nu îi ia din aer, cum îi lua domnul Victor Ponta. Dânsul era și președintele partidului. Domnul Ponta nu informa partidul. Făcea schimbările, punea miniștri și asta era”, a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV. 

Liviu Dragnea, primul ministru al României?

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea ajunge primul ministru al României, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Nu prea văd cum pentru că așa prevede legea aceea din 2001, iar deocamdată așteptăm alegerile europarlamentare și să vedem ce scor ia PSD-ul. Cu siguranță că va fi pe locul întâi PSD-ul, dar să vedem scorul”, a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Vezi și: Liviu Dragnea, anunț: Mulți mi-au spus că e o nebunie. Începând de astăzi...

Vezi și: Referendum 2019. Iohannis îi îndeamnă pe cetăţeni să meargă la vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel