Remaniere Guvern Dăncilă. Chirieac: Aceasta e decizia care trebuie luată acum în PSD

VIORICA DĂNCILĂ
VIORICA DĂNCILĂ

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat, într-o intervenţie la Antena 3, variantele lansate în spaţiul public privind remanierea guvernamentală. 

"Nu ştiu dacă la Interne va avea loc remanierea până la urmă, fiindcă în partea cealaltă (n.r. - la MAE) este o decizie a ALDE. În cazul Ministerului de Interne eu cred că decizia finală nu este luată. Există foarte multe argumente să nu schimbi ministrul de Interne în momentul acesta, fie şi pentru faptul că urmează cele mai dificile alegeri din România, alegerile prezidenţiale şi măcar poliţia să nu participe politic, aşa cum s-a întâmplat în vremea lui Traian Băsescu câteodată. 

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Fifor da, are nevoie de o funcţie în Guvern pentru a-şi întări rolul de secretar general al PSD, la fel cum Eugen Teodorovici are funcţia de ministru de Finanţe şi cea de preşedinte executiv al partidului. Principalele personalităţi ale partidului e bine să aibă şi o funcţie în Guvern. În privinţa Anei Birchall, în opinia mea, este exclusă demiterea domniei sale. Doamna Birchall rămâne pe post. 

Remanierea este decizia PSD-ului. Însă principala decizie pe care trebuie să o ia partidul în acest moment este dacă doamna Dăncilă va candida sau nu pentru funcţia de preşedinte al României. Aceasta este decizia care trebuie luată acum în PSD. Restul sunt colaterale", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel