Relaţiile Rusia - România. Ambasadorul Valery Kuzmin: De acest lucru este nevoie

Mihai Ciobanu / 07 feb 2019 / 20:56 Salveaza PDF Comentarii

Relaţiile Rusia - România ar fi putut fi mult mai bune, cu "bunăvoinţă politică" din partea Bucureştiului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin. 

"Pentru moment, relaţia noastră este aceeaşi ca anul trecut şi, pe scurt, formularea ar fi că aceste relaţii ar fi putut fi mult mai bune", a precizat Kuzmin. El a povestit momentul dinaintea preluării misiunii de la Bucureşti: "Îmi amintesc mesajul care mi-a fost transmis în 2016, când am plecat la post la Bucureşti, de către ministru şi de către preşedintele meu. Nu mi-au promis o viaţă uşoară şi au spus că ar trebui să facem eforturi pentru relaţii mai bune între state". 


Ambasadorul rus a afirmat că este nevoie de "bunăvoinţă politică""Dacă am încerca să spunem pe scurt de ce avem nevoie - este bunăvoinţă politică din partea Bucureştiului. În lumea noastră tulbure, cu toate tratatele care sunt încălcate, care devin nule peste noapte, (...) este greu să faci previziuni pe termen lung. Dar noi rămânem optimişti", a evidenţiat el. Potrivit lui Valery Kuzmin, cifra de afaceri a schimburilor comerciale dintre România şi Federaţia Rusă este în creştere cu peste 20%. În 2018, estimarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este de 5 miliarde de dolari, a adăugat diplomatul. 

Vezi şi: Gabriela Zoană, revoltată: Iată că înregistrăm o premieră

George Orwell, scuze postume de la British Council


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27