Summit Sibiu. Iohannis, reacție în scandalul cu Dăncilă. Declarații de ultimă oră

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Chestionat de reporterii Antena3 cu privire la declaraţiile premierului Viorica Dăncilă, conform cărora nu va participa la Summit-ul de la Sibiu pentru că nu a fost invitată, preşedintele Klaus Iohannis a tranşat destul de dur subiectul, afirmând că "pentru cei care vor să se distreze, va fi organizat şi un concert în Sibiu zilele acestea". 

Deşi reacţia s-a lăsat destul de mult aşteptată, preşedintele Iohannis a dorit, într-un final, să închidă scandalul provocat de lipsa invitaţiei către Viorica Dăncilă la Summit-ul de la Sibiu. 

"La acest Summit, cu lideri europeni, România este reprezentată de preşedintele ţării. Ceilalţi, cei care vor să se distreze, o pot face la concertul organizat zilele acestea în Sibiu", a declarat Klaus Iohannis, fără să spună dacă ironia îi este adresată premierului.  

Premierul, dezamăgit

Amintim aici că premierul Viorica Dăncilă s-a declarat extrem de dezamăgită de faptul că nu a fost invitată la Summit-ul european de la Sibiu, în condiţiile în care România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Europei. "Dacă va exista o invitație, cu siguranță voi merge, dar o invitație la summit, cu toți liderii, pentru că aici este o contradicție: Guvernul României a fost cel care a asigurat organizarea summitului din punct de vedere financiar, președintele Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii, deci cum să vorbești... toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea Guvernului și mi se pare, totuși, nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant - este și sărbătoare - ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri din partea... nu numai din partea statelor membre, am văzut că și alte state au făcut referire la acest lucru... să nu fie invitați la summit”, a declarat Viorica Dăncilă în urmă cu patru zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel