Relația la distanță: 5 sfaturi pentru a o face să funcționeze

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

A menține o relație la distanță nu este ușor dar nici imposibil. Chiar dacă ești departe, poți învăța să împărtășești experiențe, să comunici sentimente, să faci planuri în cuplu. Iată 10 sfaturi de psihologie pentru a te bucura mai bine de relația ta la distanță!

Relația la distanță: da sau nu? Este dificil să dai un răspuns clar la această întrebare, deoarece există mulți factori care pot determina succesul sau eșecul unei relații de acest tip. Sigur, a trăi o relație la distanță nu este ușor și nu este nevoie de o diplomă de psihologie pentru a spune, dar poate funcționa.

În zilele noastre, datorită tehnologiei, este mai ușor să ai o relație la distanță și să-ți poți împărtăși viața de zi cu zi cu partenerul tău, chiar dacă acesta este departe. Pentru ca acesta să funcționeze, totuși, este important să îl poți gestiona în cel mai bun mod, potrivit Al Femminile.

Deci, iată câteva sfaturi de psihologie fundamentale pentru a garanta succesul unei povești la distanță.

 

1. Gândește pozitiv: primul sfat al psihologiei pentru o relație fericită la distanță

Știm că nu este ușor și că cu siguranță vor fi momente de profundă tristețe și disperare, dar important - într-o relație la distanță - este să poți menține o atitudine de pozitivitate.

Îți va fi dor de partenerul tău de cele mai multe ori, asta e sigur, dar poți evita să-i trimiți zeci de mesaje vocale în timp ce plângi. Cu siguranță astfel de atitudini nu ajută la ușurarea situației și, pe termen lung, sunt contraproductive.

Continuă să-ți trăiești viața și angajamentele cât mai mult posibil. Seara, la telefon sau pe Skype, va fi frumos să-i povestești în detaliu ce ți s-a întâmplat, iar el să facă la fel cu tine.

Concentrează-te pe aspectele pozitive ale distanței tale: cât de frumos va fi să-l îmbrățișezi data viitoare când te vezi? Și cât de bine este să nu trebuiască să răspunzi nimănui dacă ai de gând să ieși singur cu prietenii tăi în seara asta? Bineînțeles că îți este dor de el și că o să-ți fie dor de el, dar trebuie să te poți simți bine chiar și singur!

 

2. Profită de tehnologie pentru a împărtăși viața de zi cu zi și a comunica cât mai mult posibil

Regula numărul unu pentru o relație la distanță este dezvoltarea comunicării. Neputând să te vezi, va trebui să încerci să-ți strângi cât mai mult legătura emoțională și o poți face doar comunicând cât mai mult pentru a te simți în continuare aproape.

Comunicarea este esențială pentru cuplurile care trăiesc împreună, darămite pentru cele aflate la distanță! Va trebui să învățați să dezvoltați arta conversației și, zi de zi, vă va fi mai ușor să vă înțelegeți și să găsiți cuvintele potrivite unul pentru celălalt. Important este să te auzi cu o anumită frecvență, chiar nu pentru mult timp, dar în așa fel încât să poți avea cu adevărat percepția de a „trăi” în viața de zi cu zi.

Din fericire, astăzi cu tehnologiile totul este mai ușor și nu numai că vă puteți auzi oricând doriți, ci vă puteți vedea, ceea ce vă va ajuta foarte mult! Profită de toate mijloacele pentru a vă ține la curent unul pe celălalt, de la rețelele de socializare la apelurile video.

Nu trebuie să discutați despre cine știe ce lucruri importante: micile lucruri de zi cu zi sunt suficiente! Doar să vorbești despre viața de zi cu zi, în cele mai banale aspecte ale ei, te va face să te simți mai aproape, sporind acel sentiment de familiaritate.

 

3. Împărtășește experiențe cu partenerul tău chiar dacă ești într-o relație la distanță

Locuiți în două orașe îndepărtate, este adevărat, dar asta nu înseamnă că nu puteți împărtăși experiențe împreună. Din nou, tehnologia vă va veni în ajutor. Ați putea, de exemplu, să vizionați un film sau un joc împreună în același timp, cu partenerul dvs. stând împreună la computer.

Puteți deschide împreună un blog pentru a vă împărtăși poveștile sau puteți decide să citiți aceeași carte în același timp pentru a o putea comenta împreună, sau puteți pregăti o nouă rețetă live pe Skype. Să ai aceleași experiențe în același timp te va ajuta cu adevărat să te simți mai aproape și să-ți întărești legătura.

Și apoi, cât de romantic este să adormi cu telefonul sau prin apel video? O experiență de încercat!

 

4. Pentru o relație pașnică la distanță, nu vă fie teamă să vă certați, dar niciodată peste mesaje!

Riscul de a fi nevoit să vă certați crește în comparație cu un cuplu care se întâlnește personal. Totuși, ar fi o greșeală să încerci să eviți argumentele cu orice preț: amintește-ți mereu că un dialog deschis și sincer este esențial pentru o relație la distanță!

Așa că nu încercați să vă abțineți dacă ceva vă deranjează. Vorbește cu partenerul tău despre asta, dar calm fără a fi agresiv. Atitudinea corectă este cea care vă va salva relația.

Dar, mai presus de toate, nu vă certați niciodată prin mesaje: este cel mai simplu mod de a fi înțeles greșit! Dimpotrivă, încercați să discutați prin video, să vă puteți uita unul la altul. Intonația contează foarte mult și ochii tăi vor putea spune lucruri pe care cuvântul scris nu le-ar putea exprima niciodată.

 

 

5. Împărtășiți aceeași idee despre viitor

Pentru ca relația ta la distanță să dureze este important ca tu și partenerul tău să o trăiești în același mod, adică cu aceleași obiective și împărtășind aceeași idee despre viitor .

Vorbește despre asta cu mare sinceritate cât mai curând posibil: Ce vrei de la această poveste? V-ar plăcea să locuiți împreună mai devreme sau mai târziu? Și o familie? Ai fi dispus să schimbi orașele mai devreme sau mai târziu dacă relația devine serioasă?

Cu siguranță nu este ușor abordând probleme atât de complexe, dar este bine să fie clar imediat. Dacă niciunul dintre voi nu s-ar muta vreodată din orașul lor, dar amândoi vreți să locuiți împreună în curând, ce rost are să continuați? Nu există un răspuns corect la întrebările de mai sus, singurul lucru important este că îl vezi la fel!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel