Relaţia Băsescu-Marga, un butoi cu pulbere, după gestul de la Cotroceni

basescu_marga
basescu_marga

Relaţia dinte Andrei Marga, ministrul de Externe şi Traian Băsescu a debutat exploziv încă de la învestitura Guvernului de la Cotroceni. Atunci preşedintele a refuzat iniţial să dea mâna cu Marga, fapt ce a dat naştere la nenumărate speculaţii. Marga a precizat că relaţia dintre el şi preşedinte nu este tocmai cordială, dar în acelaşi timp nu ar trebui să se ferească de "discuţii şi argumente rivale".

"Pentru noi nu este o ţintă să reducem cumva din competenţele constituţionale ale preşedintelui. Aceasta este foarte clar! Pentru noi problema este să revenim la acest pluralism în elaborarea, conceperea, dacă vrem, aprobarea şi executarea politicii externe. Eu plec de la asumpţia că la nivelul ţării sunt oameni maturi şi fiecare înţelegem argumentarea celuilalt. Până la această oră, nu a fost disfuncţională relaţia, atunci când a fost vorba de tratarea unor dosare concrete. Dacă va fi, vom vedea, dar plec de la asumpţia că oamenii sunt maturi", a declarat Andrei Marga.

Ministrul de Externe a subliniat că el a propus ca politica externă să aibă ca origine consensul forţelor politice. 'Aşa cum este stabilit programul la această oră, vom pleca sâmbătă dimineaţă, cu o cursă specială. În acelaşi avion sunt mai mult de două locuri. Sunt locuri pentru toţi. Evident, oamenii pot să discute. Nu trebuie să ne ferim de discuţii şi de argumentele rivale, important este să vedem ce facem după ce ele sunt prezentate', a spus Marga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel