Relansare economie. Fostul strateg al PSD, critici pentru Guvernul Orban. "Nu am înţeles nimic"

Cristian Socol, fostul strateg al PSD, critică Guvernul Orban pentru lipsa de măsuri concrete pentru relansarea economiei. 

"Am spus și eu din ce-am învățat și din minima experiență în politici publice.

Prima. Am spus măsuri simetrice pe cerere și ofertă. Aud doar stimularea producției, a companiilor, a investițiilor... da, e bine, dar în partea cealaltă cine cu ce cumpără? Și dacă din ce în ce mai puțini mai cumpără, de ce să se producă mai mult prin investiții mai mari? Pe stoc?

A doua. Am spus, dând un exemplu, să intre statul să facă niște comenzi pentru industria auto și să dubleze programele de tip Rabla ... pe lângă stimulii ptr producție și investiții... nimeni, nimic... acum se vaită toți că Dacia își restrânge producția și investițiile. Normal, nu are nimic cert pus pe masă.

A treia. Am spus că încă o luna-două asistăm la utilizarea ultimelor rezerve economisite prin wageledgrowth plus efortul fiecăruia din ultimii 3 ani. Că după 2-3 luni veți vedea ceea ce am scris în noiembrie 2019, că vom ajunge în q3 2020 încet, în q4 și mai mult, iar în q1 2021 la fundul prăpastiei - atunci când vor începe măsurile de consolidare, a se citi austeritate... după alegeri.

A patra. Am spus că trebuie programe țintite, subvenții directe, imediate, fără birocrație. Am spus despre nevoia unei viziuni - cum să arate economia și societatea Românească post criză. Am spus... M am uitat și am ascultat azi. Eu nu am înțeles nimic", a scris Cristian Socol pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel