Urmărește emisiunea live


Reînființarea PNL. Vela: Simțeam, încă de pe atunci... - FOTO de colecție

Marcel Vela a rememorat ziua în care PNL s-a reînființat, în urmă cu 31 de ani, fiind prezent lângă seniorii liberali de atunci. 

"Acum 31 de ani, într-o zi de sâmbătă, pe 6 ianuarie 1990, mai mulți seniori liberali s-au întâlnit pe strada Armenească, nr.13, din Bucureşti şi au hotărât reînfiinţarea Partidul Naţional Liberal, cel mai vechi partid din România. În acele vremuri, mulţi tineri optimiști şi romantici, care acum avem părul alb, am venit lângă acei seniori inimoși și încă mulți alții din toate județele, inscriindu-ne in partid cu dorință de schimbare, cu speranță și încredere că putem face bine pentru România, să fim și naționali și liberali.

"Simțeam, încă de pe atât atunci..."

Dragi prieteni,

În lucrurile care îți plac și în care crezi pui suflet și energie! Simțeam, încă de pe atât atunci, că trebuie să pun umărul la schimbarea României. Am avut idei, am ascultat și nu am renunțat niciodată la principiile liberale, care au făcut ca acum să avem posibilitatea de a ne exprima liber, de a susține democrația și de a face alegeri în funcție de ceea ce credem și ne dorim, în mod liber și independent.

De cele mai multe ori nici nu ne dăm seama că regulile după care ne guvernăm viața devin, în timp, valori pe care ni le-am însușit. "Prin noi înșine" nu este doar un slogan politic din anii '90, ar trebui să fie o stare de spirit pentru toți românii patrioți.

Acum 31 de ani nu mă gandeam ca voi ajunge tânăr viceprimar în 1992, prefect în 2000 sau din 2004 primar timp de trei mandate, ori senator din anul 2016... Au fost demnități în care, pur și simplu, am dorit mereu să fac o lume mai bună.

"Nu mă gândeam că o să fiu ministrul care răspunde de gestionarea primei Stări de Urgență"

Nu mă gândeam atunci nici că... undeva, cândva, peste două decenii, în cel mai greu an pentru țară voi face parte dintr-un guvern PNL care să poarte pe umeri cea mai mare responsabilitate de după 1989. Și chiar eu, Marcel Vela, să fiu ministrul care răspunde, la nivel național, de gestionarea primei Stări de Urgență pe timp de pace, pentru a salva, la propriu, viața compatrioților mei.

Nu am renunțat niciodată să muncesc, să lupt și să cred in România, chiar dacă m-am născut la sat și provin dintr-o familie modestă din Munții Banatului. Inclusiv greutățile întâmpinate de-a lungul timpului sunt lecții din care trebuie să învățăm, ca mai apoi să evoluăm și să construim. Indiferent ce funcții vremelnice ocupăm sau în ce loc ne duce destinul, timpul tace și trece. Important este să ne gandim la generațiile care vin după noi si la România.

Ca și atunci, îmi doresc și acum să avem parte de un viitor sănătos. Mai cred cu tărie că lucrurile bune trebuie să fie generate de fiecare român, prin noi înșine și de toți împreună. Doar așa, cu credință în Dumnezeu și în națiune, vom fi un popor puternic și respectat.

Pentru că ianuarie este lună aniversară, am simțit astăzi să împărtășesc cu voi o bucățică de istorie, rămasă moștenire românilor, dar mai ales vouă, tinerilor de astăzi, cei care sunteți speranța și zâmbetul viitorului! La mulţi ani, PNL! Dumnezeu să binecuvânteze România! ", a scris Marcel Vela pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel