Regulament uz de armă polițiști. Carmen Dan vrea modificarea regulamentului

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că îşi doreşte eliminate constrângerile care fac în prezent ca poliţiştii să aibă reţineri evidente în a utiliza armamentul din dotare. 

"Referitor la uzul de armă - pentru că acest act normativ vizează toţi angajaţii MAI care deţin o armă de serviciu, am decis ca procesul de modificare a acestei reglementări să fie realizat la nivelul ministerului. Personal, îmi doresc să eliminăm toate acele constrângeri care fac în prezent ca poliţiştii să aibă reţineri evidente în a utiliza armamentul din dotare şi aceste modificări îmi doresc să fie finalizate cât mai repede, pentru a avea până la sfârşitul acestui an acest pachet complet care priveşte întărirea autorităţii poliţistului", a afirmat Carmen Dan, într-o conferinţă de presă la sediul MAI. 

Ea a arătat că, pentru a evita situaţii similare celei de la Suceava, la sediul MAI se vor inventaria toate resursele pe care Jandarmeria le poate pune la dispoziţie pentru a completa deficitul de poliţişti din domeniul ordinii publice. 

"Pregătim o evaluare completă în ceea ce priveşte priorităţile logistice care ţin de echipamentul de protecţie al poliţiştilor şi această analiză o voi prezenta inclusiv primului-ministru. Nu vreau să detaliez acum ce e mai prioritar, pentru că vreau să ascult opinia poliţiştilor. Că este vorba de veste de protecţie sau de armament sau de orice alte mijloace de intervenţie - vom vedea care este şi opinia celor care le folosesc şi vor folosi aceste mijloace. Am spus că vom avea o abordare consultativă şi aşa va fi", a subliniat ministrul Carmen Dan, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel