Regulament taxi. Buşoi, solicitare pentru Firea

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, îi cere primarului general, Gabriela Firea, să prelungească termenul de dezbatere publică privind regulamentul referitor la transportul în regim de taxi.

"Vă atrag atenţia că Regulamentul cadru de organizare şi executare a serviciului de transport local în regim de taxi pe teritoriul municipiului Bucureşti, pe care doriţi să îl modificaţi, reprezintă o reglementare mult prea importantă pentru a mima doar transparenţa decizională şi a respecta doar de formă prevederile Legii 52/2003 privind transparenţa decizională. Această reglementare nu trebuie să se adreseze firmelor de taxi pe care le protejaţi dumneavoastră, ci utilizatorilor de servicii de taximetrie, cetăţenii Bucureştiului", se arată într-un comunicat transmis joi de Buşoi.

În opinia sa, faptul că proiectul de modificare a regulamentului are termen limită de primire de sugestii şi modificări din partea celor interesaţi data de 3 ianuarie 2018, într-o perioadă cu sărbători şi zile libere, blochează dezbaterea publică vizând problematica taximetriei în Bucureşti şi mimează transparenţa decizională.

"În aceste condiţii, vă solicit: 1. să prelungiţi termenul de dezbatere publică cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, pentru ca toţi cei interesaţi să aibă timp să facă propuneri; 2. să comunicaţi public noul termen, pentru informarea tuturor celor interesaţi de această problemă importantă a Bucureştiului. O dovadă în plus a dezinteresului Primăriei Capitalei faţă de dezbaterea publică este că motivarea proiectului - aşa cum apare pe site-ul primăriei - este greşită: Hotărârea Consiliului nr.136/2012, pe care o invocaţi ca temei legal, se referă la Regulamentele de Urbanism şi nu are nimic de-a face cu taximetria şi transportul în Bucureşti! Asta arată, încă o dată, graba cu care aţi realizat această postare, chiar la ora la care Consiliul General adopta unele modificări la acest regulament, fără niciun fel de procedură de asigurare a transparenţei decizionale", se mai arată în comunicat.

Marţi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un proiect de hotărâre care vizează modificarea regulamentului de taximetrie.

[citeste si]

"În primul rând, este interzisă în totalitate refuzarea unei curse. De asemenea, sub sancţiuni drastice, vor fi interzise solicitările de bonusuri. Şoferii sunt obligaţi să aibă o ţinută decentă, un comportament şi un limbaj adecvate, să nu fumeze în maşină, să nu dea muzica tare, să nu vorbească la telefon, să nu angajeze cu clientul subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor acestuia, din domeniul politic, religios sau sexual", a precizat Firea în deschiderea şedinţei CGMB de marţi.

Potrivit edilului şef, toţi taximetriştii vor fi obligaţi să-şi instaleze POS-uri pe maşini, pentru plata cu cardul, şi vor putea răspunde comenzilor prin intermediul aplicaţiilor de pe telefoanele mobile.

În plus, pentru a oferi siguranţă şi confort, se instituite obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat, prin intermediul telefoniei sau prin aplicaţii online.

"Resping toate acuzaţiile care s-au formulat în ultima perioadă şi care merg către ideea că CGMB şi PMB vor să obstrucţioneze activitatea de taximetrie. Trebuie să avem taximetre sigure din punct de vedere tehnic, de siguranţă şi confort", a afirmat primarul general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel