Regretul lui Horia Tecău: Este foarte păcat

Horia Tecău va juca în meciul cu Finlanda din Cupa Davis
Horia Tecău va juca în meciul cu Finlanda din Cupa Davis

Horia Tecău a declarat, marți, pentru AGERPRES, la Centrul Național de Tenis, că e mare păcat pentru faptul că anul acesta se va desfășura ultima ediție a turneului ATP de la București.

Este foarte păcat, este unul dintre cele mai vechi turnee din circuit, are o tradiția în întregul continent european, nu numai în România. Este un eveniment frumos, la care visăm cu toții, noi jucătorii de tenis, de la începători la cei profesioniști. Este păcat să nu mai avem acest turneu, să nu mai avem această oportunitate de a crește nivelul tenisului românesc, a afirmat Tecău, câștigător la dublu în competiția găzduită de Arenele BNR în 2012, 2013 și 2014.

Ion Țiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, care anul acesta va avea loc în perioada 16-24 aprilie, anunțat că ediția din acest an va fi ultima din cauza faptului că nu s-a investit nimic în Arenele BNR, iar anul acesta nu se va putea utiliza Terenul Central, care nu are avizul ISU de funcționare.

[citeste si]

Horia Tecău și Florin Mergea s-au pregătit în ultimele zile, în comun, la Centrul Național de Tenis din Capitală.

Pentru este noi prima săptămână pe suprafață cu zgură. Încercăm să jucăm mai mult împreună să obișnuim cu mișcarea în teren. Folosim și această săptămână pentru a juca de aceeași parte a terenului, trebuie să ne mai obișnuim împreună. Într-o echipă contează foarte mult să știm mișcările partenerului. Avem la dispoziție un timp care nu este foarte lung, dar încercăm să îl folosim la maxim. În această săptămână avem toate condițiile întrunite pentru o pregătire bună. Dorința noastră este să ne antrenăm pentru a avea un început bun de sezon pe zgură, a precizat Tecău, care va face pereche cu Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

La turneul de la Monte Carlo o să evoluăm cu partenerii pe care îi avem în mod obișnuit (olandezul Jean-Julien Rojer pentru Tecău, respectiv indianul Rohan Bopanna pentru Mergea, n. red.), dar aceste săptămâni de antrenament pe care le avem, în comun, plus săptămâna de turneu de la București, pe care o vom juca împreună, plus meciul de Cupa Davis (15-17 iulie, n. red.), toate acumulate ne vor da o șansă mult mai bună să câștigăm (o medalie, n. red.) la Olimpiada de vară de la Rio de Janeiro. Fiind acum an olimpic, este în mod categoric cel mai important obiectiv pentru noi, a subliniat Tecău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel