Regionalizare: Se va împărți Regiunea Centru în două?

Regionalizare 2013
Regionalizare 2013

Ipoteza lansată de premierul Victor Ponta, de creștere a numărului de regiuni la 10-12, vine să întărească zvonurile privind ”pacea” ce ar urma să se facă între social-democrații din Brașov și liberalii din Sibiu, privind ce oraș va deveni capitală regională.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, spunea la Sibiu, în timpul prezentării proiectului de regionalizare, că una din variantele de lucru este ca actuala Regiune de dezvoltare Centru să fie împărţită în două regiuni, una formată din judeţele Sibiu, Alba, Mureş şi cealaltă din judeţele Braşov, Harghita şi Covasna. ”E una din variante. Nu reţin acum dacă e una din variantele cu susţinere puternică sau nu”, a spus atunci Liviu Dragnea.

Crearea a două regiuni separate din actuala Regiune de Dezvoltare Centru i-ar împăca pe sibieni și brașoveni, cele două județe urmând a face parte din regiuni separate, potrivit turnulsfatului.ro.

Cum ar arăta cele două regiuni

Brașov ar face cu județele Covasna și Harghita o regiune, iar Sibiul ar rămâne cu Alba și Mureș. Această împărțire nu va garanta însă Sibiului accesul la statutul de capitală, dată fiind dorința celor din Alba de a stabili acolo sediul administrativ. Astfel, pacea dintre Sibiu și Brașov ar putea naște un nou ”război” local, între Alba și Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel