Regionalizare: Am intrat în etapa a doua, anunță Liviu Dragnea

Regionalizare 2013
Regionalizare 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea anunță că "analiza necesităţii" regiunilor s-a finalizat și că s-a intrat în etapa a doua a regionalizării, cea privind configurarea viitoarelor regiuni administrative. Dezbaterile publice urmează să continue atunci când va exista "forma aproape finală, cu toate motivaţiile", informează antena3.ro.

Liviu Dragnea susține s-a intrat în etapa a doua a regionalizării, cea de configurare a viitoarelor regiuni administrative. Aceasta trebuie să se bazeze pe analize serioase şi să conţină informaţii despre fluxurile economice, căile de comunicaţie, potenţialul de dezvoltare, astfel încât fiecare regiune să aibă o şansă, pe de-o parte, să se dezvolte şi, pe de altă parte, diferenţele de dezvoltare să se diminueze.

Nu va publica hărțile

"Suntem foarte aproape. Când vom fi aproape de forma finală cu toate motivaţiile, vom continua dezbaterile publice", a spus Dragnea. El a adăugat că, deși presa face presiuni asupra sa să dea publicităţii hărţile, nu intenţionează să cedeze.

Vicepremierul a afirmat că s-a stabilit ca viitoarele regiuni să nu fie făcute pe sistemul monopolar. "Nu vrem să înlocuim ghemul de decizie de la Bucureşti cu opt centre sau câte vor fi care devin aspiratoare, se dezvoltă, iar restul regiunii rămâne în continuare la periferie. (...)Vom stimula localităţile rurale să se asocieze, în aşa fel încât sistemul de dezvoltare în România, în loc să fie dezechilibrat cu câteva insule de dezvoltare, să fie pe sistem fagure, cu legături între toate localităţile în aşa fel încât dezvoltarea unei localităţi să poată să ajute şi la dezvoltarea celeilalte", a declarat Dragnea. Potrivit acestuia, acum există câteva milioane de cetăţeni care au acces la civilizaţie, iar "milioane şi milioane de români" nu au aşa ceva. Întrebat dacă regionalizarea nu va reprezenta un prim pas către divizarea teritorială a României, Dragnea a spus că la nivelul consiliilor regionale se vor putea adopta doar decizii, nu şi legi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel