Regele Mihai I, aniversare alături de Principesa Elena și Principesa Sofia

Regele Mihai I al Romaniei
Regele Mihai I al Romaniei

Regele Mihai I împlinește pe 25 octombrie vârsta de 95 de ani. Majestatea Sa, își va sărbători ziua de naștere alături de Alteța Sa Regală Principesa Elena și de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, la reședința privată din Elveția.  

Aflat în Elveția pentru a se recupera după operația suferită la începutul anului și după suferința pricinuită de moartea Reginei Ana, Majestatea Sa Regele Mihai I își va aniversa ziua de naștere alături de cele două fiice, Alteța Sa Regală Principesa Elena și Alteța Sa Regală Principesa Sofia. De ziua regelui, Principesa Moștenitoare Margareta, custodele Coroanei, va fi în România, pentru a participa la concertul de gală, de la Ateneul Român, organizat de Fundația Principesa a României.

Programul evenimentelor publice organizate de Casa Regală a României:

Joi, 20 octombrie, de la ora 12:00, piesa de teatru "Alegerea", scrisă de Regele Mihai I și Regina Ana, va avea avanpremiera radiofonică în foaierul Sălii Radio. Alteța Sa Regală Regina Principesa Maria va lua parte la acest eveniment.

Luni, 24 octombrie, de la ora 14:30 , la Castelul Pelișor va avea loc vernisajul expoziției de fotografie "Regele Mihai, o copilărie fericită", în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu. De la ora 16, va avea loc o ceremonie de decorări la Castelul Peleș. Principesa Moștenitoare Margareta va decora în numele Majestății Sale, Regele Mihai I, personalități și colaboratori ai Casei Regale din țară și de peste hotare.

Pe 25 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc un concert de gală la Ateneul Român, oferit de către violonistul Roman Kim, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. De la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc lansarea cărții "Anul regal", iar după lansare, participanții la eveniment vor viziona filmul realizat de Jhon Florescu, "Războiul Regelui".

[citeste si]

Joi, 27 octombrie, începând cu ora 17:00, se va prezenta public emisiunea filatelică "Motoarele, pasiune regală", în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I". Acest eveniment se va desfășura în prezența Principesei Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

În ultima zi, vineri, 28 octombrie este programată o vizită a Alteței Sale Regale Principesa Maria la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I, din București începând cu ora 11:30. Principesa Maria va oferi Colegiului "Mihai I" bustul Majestății Sale Regele Mihai I, sculptat de Valentin Tănase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel