Regele Mihai i-a decorat pe Mihai Chirtoacă, Maia Morgenstern, Renate Weber și Stela Popescu

 Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, europarlamentarul liberal Renate Weber, doctorul Irinel Popescu, academicianul Păun Ion Otiman, regizorul Lucian Pintilie şi actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu au fost decorați de Casa Regală cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Ceremonia a avut loc la Palatul Peleș din Sinaia.

Decoraţiile au fost acordate, în numele Regelui Mihai I, de Principesa Margareta a României.

Ordinul Coroana României este un ordin dinastic al Casei Regale a României, patronat de Regele Mihai I, din care fac parte un număr restrâns şi fix de personalităţi din România şi din străinătate, "care aduc un aport substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţă în profesie, pentru fapte puse în slujba Statului şi a Naţiunii".

 Printre personalităţile care au fost primite în acest Ordin marţi, în gradul cel mai mic, de cavaler, se numără primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, europarlamentarul liberal Renate Weber, directoarea executivă a Camerei de Comerţ Româno-Americane, Anca Harasim, fondatorul concursului de dramaturgie al UNITER şi preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, profesorul Marian Popescu sau bancherul elveţian Pierre Mirabaud, informează  Casa Regală.

De asemenea, alte personalităţi au fost avansate în gradul de ofiţer al Ordinului Coroana României. Printre ele s-au numărat profesorul doctor Irinel Popescu şi academicianul Păun Ion Otiman.

Dorin Chirtoacă a fost însoţit la ceremonia de la Peleş de Mihail Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova şi fost preşedinte interimar, precum şi de membri ai familiei.

 În cadrul ceremoniei care a avut loc, marţi după-amiază, la Sinaia, Casa Regală a acordat alte 16 decoraţii şi ordine.

Ceremonia a fost urmată de un concert extraordinar al Cameratei Regale, format din tineri talentați, studenți ai Facultăți de Muzică din București. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleă, Camerata Regală a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Ceremoniile de la Castelul Peleș au fost parte a evenimentului „România – O călătorie regală 2013”, ce reunește 23 de personalități din Marea Britanie, Franța, Australia, Statele Unite ale Americii și Elveția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel