Reformiștii din PDL îl reclamă la CSM pe Victor Ponta

macovei decenews
macovei decenews

Grupul reformiștilor din PDL solicită Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile premierului Victor Ponta în timpul anchetei desfășurate de procurori la Liceul Bolintineanu din sectorul 5.

Monica Macovei, Cristian Preda, Server Voinescu, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi și Ionuț Popescu îl acuză pe prim-ministru de imixtiune în treburile Justiției.

”Mai mult, (premierul Ponta - n.r) îi cere Procurorului General, prin intermediul ministrului Justiției, să intervină în anchetă, fapt anticonstituțional care încalcă principiul separației puterilor în stat, fiind o încercare de a influența și intimida justiția. Dacă Primul ministru Ponta consideră că s-au comis erori în timpul procedurilor, acesta trebuia să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii și nu să dea indicații procurorilor ce să facă sau să nu facă în cursul unei anchete penale”, îi transmit reformiștii șefei CSM, Oana Schmidt Hăineală, într-o scrisoare citată de Evz.

Democrat-liberalii atrag atenția că Ponta a schimbat cursul anchetei prin intervenția sa televizată. ”După declarațiile lui Victor Ponta, s-a renunțat la audierile din 5 iulie în dosarul privind suspiciunile de fraudă la examenele de Bacalaureat de la liceul Bolintineanu, acestea fiind reprogramate. (...) Mministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat că, la cererea Primului ministru, l-a sunat pe Procurorul general al României pentru a vorbi cu procurorii care anchetau cazul fraudei la Bacalaureat de la liceul Bolintineanu”, se mai arată în scrisoarea reformiștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel