Refinanţare credite în lei - FACILITATE. Anunţul Consiliului Concurenţei

bani
bani

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a anunţat că va propune BNR facilitarea refinanţării creditelor în lei. 

Refinanţare credite mai facilă. Este dorinţa Consiliului Concurenţei care, prin vocea preşedintelui instituţiei, Bogdan Chiriţioiu, a anunţat că va propune Băncii Naţionale a României să faciliteze refinanţarea creditelor în lei, aşa cum a făcut deja în ceea ce priveşte conversia în lei a împrumuturilor în valută, în cadrul unei dezbateri privind plafonarea dobânzilor bancare. 

Citeşte şi: ROBOR - Creştere record!


"Vrem să mergem mai departe, să facilităm refinanţarea creditelor. BNR oricum a făcut paşi în ultimii ani, spunând că, dacă te muţi dintr-o monedă străină în lei, îţi analizăm mai permisiv condiţiile, deci deja BNR, încerând să mute oamenii de la creditele în valută la cele în lei, a creat o cale mai uşoară la refinanţări din monedă străină în lei.

Aş vrea să mergem pe aceeaşi logică şi să facilităm şi restructurări de credite în lei, adică dacă mă mut de la o bancă la alta, la o dobândă mai bună, să nu mai există riscul ca banca să spună că reglementările nu îmi permit, pentru că activele mele au scăzut sau nu mai respect normele de venit şi aşa mai departe.

Deci aş vrea să aplicăm logica ce se aplică acum la conversia creditelor din monede străine în lei, să o aplicăm şi la restructurările de credite în lei. Este un lucru pe care vrem să-l discutăm cu BNR", a spus oficialul Concurenţei. 

[citeste si]

Referitor la necesitatea plafonării dobânzilor, Chiriţoiu a arătat că există situaţii în care vorbim de clienţi vulnerabili, cu educaţie financiară mai scăzută, din varii motive, iar atunci se justifică să existe o protecţie a lor. El a arătat că este discutabil nivelul plafonării, însă avem totuşi câteva exemple din ţări din UE şi din jurul României. 

În plus, Consiliul Concurenţei se uită la instrumente care cresc competiţia dintre bănci, inclusiv din partea unor noi operatori pe piaţă, precum firmele de telecomunicaţii. 

"Mă aştept ca firmele de telecomunicaţii să intre pe această piaţă şi sper că vor pune presiune concurenţială să poată eroda marginile băncilor, care şi nouă ni se par mari în România faţă de alte ţări din UE", a adăugat Chiriţoiu. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy