Borboly Csaba: Importanţa referendumului a fost batjocorită

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Liderul Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, consideră că importanţa referendumului a fost batjocorită de politica dâmboviţeană.

Borboly Csaba consideră că prezenţa redusă la urne demonstrează că actuala clasă politică nu mai poate mobiliza electoratul pentru un anumit scop, ci doar împotriva cuiva sau a ceva.

'Fiecare referendum aduce noi sarcini clasei politice, dat fiind că referendumul este cel mai important instrument democratic. Actualul plebiscit trebuia să aibă o importanţă şi o miză, din păcate această importanţă a fost batjocorită de politica dâmboviţeană. Prezenţa înregistrată la referendum demonstrează că politicul nu mai poate mobiliza electoratul pentru un scop anume, ci doar împotriva cuiva sau a ceva. Noi constatăm că referendumul din weekend a fost folosit de partidele politice româneşti pentru ruperea celui mai mare partid de opoziţie din Parlamentul României', a scris Borboly Csaba pe Facebook.

Liderul UDMR Ciuc a adăugat că, în ciuda faptului că referendumul nu este valabil, totuşi a primit un nou mandat 'pentru continuarea politicii de întărirea a familiilor şi de a lupta în continuare pentru apărarea intereselor valorilor familiale din Ţinutul Secuiesc'.

'Noi credem în instituţia căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie, credem în modelul tradiţional al familiei creştine. În acelaşi timp, ştim că nu fiecare dintre noi a avut o şansa de a avea o familie ideală, dar trebuie să ne concentrăm eforturile, ca familiile monoparentale, indiferent de motiv, să nu fie excluse. Căci, cea mai importantă sarcină pe care o avem, este transmiterea valorilor, ca iubirea şi cinstea, către copiii noştri, care la rândul lor să transmită aceste valori generaţiilor următoare. Iar asigurarea condiţiilor sociale şi economice necesare acestei voinţe trebuie să fie una dintre priorităţile UDMR-ului', a postat Borboly Csaba. El le-a mulţumit alegătorilor din zona Ciuc care în aceste două zile şi-au exercitat dreptul de a alege şi au participat la referendum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel