Referendum, rezultat: Chirieac, întrebare cheie despre vot

Numărul mic de alegători pare a fi o surpriză pentru toată lumea, susține analistul politic Bogdan Chirieac.

Principala întrebare din seara zilei de duminică, 7 octombrie, ultima zi de vot la referendumul pentru familie a fost 'de ce au lipsit românii și dacă această lipsă este o surpriză, după două zile de referendum?'

”Este o surpriză pentru toți. Eu cered că acest referendum va contribui într-o manieră importantă la maturizarea clasei politice din România. De ce spun lucrul acesta: sfânt este votul. Te-ai prezentat în fața electoratului, tu candidat la președinție, tu partid politic cu un program, votul este legitim. El îți dă posibilitatea în mod real să-ți exerciți puterea. Nimic altceva nu trebuie să te deturneze de la obiectivul pe care l-ai primit odată ce ai fost votat. Pe scurt, iată că 3 milioane de oameni care au votat pentru existența acestui referendum n-au reușit să-i convingă pe ceilalți până la 19 milioane să voteze cu da sau ba în legătură cu problema lor. De aici încolo, inclusiv ieșitul în stradă, care a speriat atât de tare coaliția de la guvernare, cu 30-40-100 de mii... ceilalți 19 milioane nu sunt acolo! Cred că acest referendum ar trebui să ne facă, o dată în plus, să conștientizăm importanța votului. Votului pe care-l primești! E foarte bine că există inițiativă civică, e foarte bine că se strâng semnături pentru un referendum. Au fost 3 milioane de semnături și nu au votat toți. ”, a apreciat Bogdan Chirieac, la România Tv.

Unde sunt cele 3 milioane de semnături?

”E foarte important. Cred că toată clasa politică trebuie să înțeleagă că mandatul pe care-l primesc de la cetățeni este sfânt. Și nimic altceva nu trebuie să-i deturneze. Nici măcar cei care au semnat pentru existența referendumului nu au venit la vot. Unde sunt cele 3 milioane de semnături? Cu 35 de milioane de euro rezolvam problema radioterapiei pentru copilașii bolnavi de cancer din această țară! Ideea este: unde sunt alea 3 milioane de semnături?” și-a încheiat analistul Bogdan Chirieac intervenția în emisiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel