Referendum Pungești: 34,3 % dintre cetăţeni au votat pentru demiterea primarului

Protestele care au dus la referendumul de la Pungești
Protestele care au dus la referendumul de la Pungești

Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie au anunţat, duminică seara, că s-a înregistrat o prezenţă la urne de 34,3% la referendumul pentru demiterea primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă.

După încheierea procesului de vot, mai mulţi cetăţeni au scandat în faţa Primăriei Pungeşti mesaje împotriva primarului Mircia Vlasă, susţinând că referendumul ar trebui validat, deoarece s-a obţinut o prezenţă la vot de peste 30%. Judecătorul Neculai Burlibaşa, preşedintele Biroului Electoral, a precizat anterior că pentru validarea referendumului este necesară prezenţa la vot a 50% + 1 dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, potrivit Legii Administraţiei Publice Locale.

După întocmirea de către reprezentanţii BEC a procesului verbal cu numărul voturilor valabil exprimate, prefectul urmează să elibereze sau nu ordinul de demitere a primarului Mircia Vlasă. Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a dat asigurări că totul se va face cu respectarea legislaţiei în vigoare. Primarul de Pungeşti, Mircia Vlasă, a declarat că, indiferent de rezultatul de la referendum, el va fi candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea comunei, la alegerile locale din iunie.

[citeste si]

Instituţia Prefectului Vaslui a fost obligată printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov să organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungeşti după ce, în 2013, mai mulţi localnici au solicitat acest lucru, nemulţumiţi că edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de şist, iar cererea lor a fost respinsă de prefectură.

Potrivit datelor furnizate de Instituţia Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Pungeşti au fost organizate şapte secţii de votare, iar pe listele permanente au fost înscrişi aproximativ 2.500 de cetăţeni. Referendumul de la Pungeşti este primul organizat în judeţul Vaslui pentru demiterea unui primar. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel