Referendum pe Justiţie şi anticorupţie. Nicușor Dan îi cere lui Iohannis să intervină

Nicuşor Dan a spus că ar fi oportun ca preşedintele Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie şi pe tema anticorupţiei.

'Făcând un inventar al ultimelor patru luni pe Justiţie, nu pot să nu amintesc OUG 13 plecată în aceeaşi noapte cu proiectul de modificare a legii graţierii, am avut ieri episodul cu dezincriminarea traficului de influenţă şi a dării/luării de mită, azi Puterea a revenit şi a dat un pas înapoi. Am avut după aceea proiectul de lege prin care se redefineşte conflictul de interese care a fost aprobat de Comisia juridică a Camerei. Am avut legea exercitării pedepselor, care reduce toate pedepsele la practic o treime.

Am avut apoi modificarea regulamentului comisiilor de anchetă în urma căreia pot fi chemaţi în faţa acestor comisii magistraţii şi am avut desfiinţarea cvorumului la comisiile parlamentare. Toate astea sunt atacuri asupra statului de drept şi asupra sistemului de justiţie. Considerăm oportun ca preşedintele Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie şi pe anticorupţie, pentru ca să ne lămurim ce vor românii şi pentru ca puterea să înţeleagă dacă ceea ce fac ei este în mandatul pe care poporul i l-a dat la alegerile parlamentare sau nu', a afirmat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel