REFERENDUM Modificare Constituție. 1 MILION de semnături pentru UNIREA cu Republica Moldova

Liderul unionist George Simion a lansat campania de strângere de semnături pentru demararea unui referendum pentru includerea în Constituția României a unei fraze privind reîntregirea țării.

Președintele asociației unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a susținut declarații de presă în fața aeroportului internațional „Traian Vuia” din Timișoara, unde a anunțat planurile de a strânge un milion de semnături pentru demararea procedeului de revizuire a Constituției României pentru a se referi explicit la unirea cu Republica Moldova.

Strângere de semnături în România și Rep. Moldova

„Este dorința sinceră a oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului de a ne uni, lucru demonstrat de manifestația de la sfârșitul lunii martie de la Chișinău, când toată Piața Marii Adunări Naționale a fost plină de oameni care au cerut unirea. Este un procedeu pașnic de inițiativă legislativă venit de jos în sus, dinspre cetățeni către clasa politică. Sperăm ca partidele din România să ne asculte. De luni vom începe colectare semnăturilor și totodată sperăm ca toate partidele politice să-și dea concursul. Vom merge la membrii Parlamentului pentru a le cere să semneze. Vom colecta semnături pe ambele maluri ale Prutului, vom merge în oglindă și la membrii Parlamentului de la Chișinău să semneze, de altfel 64 dintre cei 101 membri ai Parlamentului moldovean au cetățenie română. Considerăm că în Anul Centenarului este absolut necesar ca tema reunificării să fie prezentă în agenda publică și să putem discuta avantajele, eventualele dezavantaje pe care le presupune reunificarea. Considerăm că unirea cu Republica Moldova este următorul proiect de țară. Vom avea un grup de inițiativă în fiecare județ al țării și vom lansa strângerea de semnături în fiecare județ și în fiecare raion, de la Nistru până la Tisa. În oglindă vom face același lucru în statele Uniunii Europene, începând de la Bruxelles”, a declarat George Simion în fața jurnaliștilor, la Timișoara.

Revizuirea Constituției, inspirație germană

În cazul în care revizuirea Constituției ar fi dusă la bun sfârșit în sensul urmărit de unioniști, textul din preambul ar include o frază despre reunificare, inspirată de Constituția germană dinaintea reunificării din 1990: „Experții noștri constituționaliști, atât de la Chișinău, cât și de la București lucrează la fraza finală a preambulului Constituției care să prevadă libertatea poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki din 1975, într-o frază similară cu cel din constituția Germaniei”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel