Referendum justiție, Iohannis a decis. Chirieac, scenariu negru pentru președinte

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis


Reprezentanții societății civile, care au mers să discute cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, au anunțat că președintele le-a comunicat că este convins să organizeze referendumul pe justiție în 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare 2019.  


Nu au fost discuții concrete despre întrebarea ce va fi pusă românilor, dar, după cum spuneau reprezentanții societății civile, va fi o o întrebare simplă, nu tehnică. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la România TV, că președintele Klaus Iohannis era hotărât să convoace referendumul înainte de întâlnirea cu ONG-urile.

Iohannis, scos din cursa prezidențială?

Analistul a subliniat: ”Și-a creat o barieră suplimentară în drumul său spre turul doi al alegerilor prezidențiale. Dacă nu se va înregistra numărul necesar de voturi - fiind nevoie de 25% vot pozitiv din numărul total al celor înscriși pe listă, adică din 19 milioane, fiind necesare aproape 5 milioane de voturi în favoarea întrebării, dacă nu se înregistrează acest număr, referendumul nu trece, va avea o problemă uriașă, se consfințește ieșirea sa din cursa prezidențială. Dacă referendumul trece, în funcție de întrebare, de cum va fi, dacă PSD ia un scor cu 40% și trece și referendumul, victoria va fi a cui? În niciun caz a lui Klaus Iohannis. Singurul beneficiar va fi alianța USR-PLUS și dl Dacian Cioloș, candidat la prezidențiale. Strategia face parte din lungul șir de erori care i-au fost induse dlui președinte Iohannis pentru a fi scos din cursa pentru prezidențiale. Degeaba noi vorbim despre asta de un an, dânsul va avea dovada pe 26 mai seara, când PNL va fi în urma USR și rezultatul de la referendum nu-l va contabiliza domnia sa, decât în cazul unui rezultat negativ”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel