EXCLUSIV  REFERENDUM JUSTIȚIE. Bolcaș, după mutarea lui Iohannis: Și-a lăsat o portiță de scăpare

Rodica Mitu / 19 Martie 2019 / 19:34 Salveaza PDF Comentarii
Lucian Bolcaș
Descriere foto: Lucian Bolcaș

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare. Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru DCNews, declarația președintelui, având și o sugestie pentru acesta.

Marți, 19 martie, Klaus Iohannis a anunțat că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai, când vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European. „Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai. Lăsaţi-mi o marjă care se datorează unei nevoie aprofundate, unei discuţii aprofundate”, a spus președintele Klaus Iohannis. „Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă tolerează corupţia sau să tragem linie şi să spunem: atât”, a mai zis șeful statului.

Contactat de redactorii DCNews, Lucian Bolcaș a avut o sugestie pentru Klaus Iohannis. „În primul rând, nu știu – și nu știe nici domnul președinte Klaus Iohannis – ce înseamnă referendum pe Justiție. Toată lumea mestecă aceste cuvinte fără să le dea vreun sens. Primii care au înghițit pe nemestecate această absurditate au fost parlamentarii ce au încuviințat convocarea unui referendum, fără se știe exact care e obiectul acestuia. De atunci, tot asistăm la presiuni cu privire la referendumul pe Justiție. De data aceasta, domnul președinte a încercat să concretizeze o întrebare care este, practic, absurdă, pentru că nimeni nu va spune că tolerează corupția. Așa că, victoria în acest referendum este ca în răspunsul la ghicitoarea: „Mănăstire într-un picior ghici ciupercă ce-i". Cu asemenea întrebări care, din punctul meu de vedere, nu pot să formeze obiectul unui referendum serios, nu se face altceva decât să se adauge încă o verigă la campania electorală a domnului președinte Klaus Iohannis în favoarea partidelor de dreapta, care speră că o să-l sprijine. I-aș sugera domnului președinte ca obiectul referendumului mai concret să fie: Se consideră necesară continuarea luptei împotriva corupției cu aceleași metode nelegale care au dus la distrugerea capitalului românesc sau e nevoie de folosirea doar a mijloacelor prevăzute de lege?", a spus Lucian Bolcaș.

Portiță de scăpare

 

Prin cuvintele „aproape hotărât”, președintele Klaus Iohannis „și-a lăsat o portiță de scăpare”, spune Lucian Bolcaș, „pentru a putea jongla cu obiectul referendumului”. Acesta a mai spus că „este un referendum absolut inutil, o cheltuială inutilă de bani”.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24