EXCLUSIV  Referendum, întrebare Iohannis. Rareș Bogdan: Sper ca oamenii să fie suficient de deștepți

Rares Bogdan
Rares Bogdan

Rareș Bogdan, fost realizator Tv și actual candidat PNL la europarlamentare, a precizat pentru DCNews întrebarea pe care el ar pune-o pe buletinul de vot în eventualitatea unui referendum pe justiție dorit de Klaus Iohannis.

”Uite ce întrebare aș pune eu: Vreți ca cei condamnați pentru fapte de corupție să nu mai ocupe funcții de demnitate publică în următorii 10 ani?” a declarat Rareș Bogdan pentru DCNews.

”Întrebarea se referă la condamnările din justiție și la oamenii care trebuie să înțeleagă foarte clar că în democrație, hoții stau la pușcărie. Hoții stau la pușcărie, nu stau nici în Guvern, nici în Parlament, nici în alte instituții. Asta se întâmplă în democrație. Poate în alte sisteme hoții stau în Guvern. Eu așa știu.” a mai precizat el.

Eu sper ca oamenii să fie suficient de deștepți, eu nu sunt specialist în drept, ci în comunicare și analiză politică, și să găsească întrebarea cea mai potrivită, în așa fel încât să vedem că referendumul va fi un real succes și oamenii vor putea vota pentru ca să încetăm odată ca România să rămână un rai al infractorilor care nu plătesc în fața legii. Pentru că, să știți, nu scapă în cazuri de genul acesta doar cei condamnați pentru fapte de corupție. Aici vorbim inclusiv de oameni care vor beneficia de eventuale ordonanțe sau de o lege extrem de laxă, inclusiv de oameni condamnați pentru infracțiuni de drept comun sau pentru fapte cu violență.  Să nu ne culcăm pe-o ureche”, sunt explicațiile lui Rareș Bogdan.

DCNews realizează un concurs. Poți câștiga 500 de lei. Înscrie-te AICI:

EXCLUSIV Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!


Trece sau nu trece referenumul?

”Dacă referendumul va trece - și eu sper să treacă fără probleme, asta înseamnă ca 30% plus unu din totalul celor aflați pe listele electorale, adică aprox. 5,8-6 milioane de români, pentru că pe listele electorale sunt 18,3 milioane, să voteze, nu contează dacă Da sau NU, pentru că procentul mare va fi în favoarea Da, sunt convins, pentru că românii nu sunt hoți și nu susțin hoția. După ce va fi validat, atunci cu siguranță lucrurile se vor schimba și vom încerca să introducem în Parlament legile necesare punerii în practică a acestui lucru. În cazul în care referendumul va cădea, vom vedea că cei care se află în fruntea PSD-ALDE-UDMR vor fi cei care ne vor spune că românii nu doresc o legislație extrem de drastică din punct de vedere penal și că românii sunt cei care doresc, în realitate, o legislație unde să nu conteze faptele de corupție sau condamnările unui individ. Și vor trece la dat toate ordonanțele posibile și imposibile cu privire la slujirea instituțiilor”, a mai spus el.

”Referendumul este o consultare extrem de importantă. Alegerile și referendumul sunt exact exercițiul suprem în democrație. A se vedea Elveția. Este un exercițiu popular vital, care prezintă tabloul, fotografia momentului cu privire la momente esențiale” și-a încheiat declarația Rareș Bogdan.

Citește și:

Nervi la România Tv. Rareș Bogdan, replici: Capul meu știe mai bine!

Dosar "10 august". Rareș Bogdan acuzații grave la adresa procurorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel