REFERENDUM GRAȚIERE. Chirieac: E o nebunie. Se întâmplă ceva grav

Tudor Curtifan / 23 ian 2017 / 19:12 Salveaza PDF Comentarii

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre discursul și intenția lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pentru legea grațierii. Acesta consideră că președintele a ținut ”un discurs politic pe o temă secundară”, dar și că semnalele arată că ”în România în acest moment, are loc o luptă care nu mai are treabă nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”.

”E o nebunie ceea ce se întâmplă în țara noastră astăzi. Este o nebunie, nu poate fi altceva. Într-un moment în care sărbătorim mica unire, se face un discurs politic pe o temă secundară. Nu era vorba de sistemul de alianțe al României, despre intrarea în NATO, despre integrarea României la Uniunea Europeană, despre opțiune fundamentală pentru ființa poporului român, așa cum a fost mica unire. E vorba despre o chestiune colaterală care ține de modificarea codului penal într-un moment în care și pe plan intern și de curând pe plan extern se vorbește deschis despre grave abuzuri în domeniul justiției”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Totodată, el a amintit faptul că ”la CEDO România primește sancțiune după sancțiune din cauza problemelor din justiție”, considerând că președintele Klaus Iohannis ”era în genereal deasupra liniei de plutire și a liniei generale a societății românești, așa cum era normal pentru un președinte. A intrat într-o dispută politică fără precedent. Mai mult, propune un referendum pe această temă, pe o chestiune colaterală pentru interesul general”

România, război total politic

Analistul consideră că situația este foarte gravă iar semnalele arată că ”în România în acest moment, are loc o luptă care nu mai are treabă nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”. 

”Se întâmplă ceva grav. Senzația pe care o am este că după schimbarea administrației în SUA, cineva și-a seama că România o luase într-o direcție total greșită. Direcție ce ar fi putut să aibă la capătul ei, dezmembrarea statului național unitar român. După cum văd, semnalele de peste ocean, semnalele din partea anglo-saxonă din Europa, fundația Henry Jackson Society, cu profesori de la Cambrige, sunt că în România în acest moment, are loc o luptă care nu mai are treabă nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”, a conchis Bogdan Chirieac.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25