REFERENDUM GRAȚIERE. Chirieac: E o nebunie. Se întâmplă ceva grav

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre discursul și intenția lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pentru legea grațierii. Acesta consideră că președintele a ținut ”un discurs politic pe o temă secundară”, dar și că semnalele arată că ”în România în acest moment, are loc o luptă care nu mai are treabă nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”.

”E o nebunie ceea ce se întâmplă în țara noastră astăzi. Este o nebunie, nu poate fi altceva. Într-un moment în care sărbătorim mica unire, se face un discurs politic pe o temă secundară. Nu era vorba de sistemul de alianțe al României, despre intrarea în NATO, despre integrarea României la Uniunea Europeană, despre opțiune fundamentală pentru ființa poporului român, așa cum a fost mica unire. E vorba despre o chestiune colaterală care ține de modificarea codului penal într-un moment în care și pe plan intern și de curând pe plan extern se vorbește deschis despre grave abuzuri în domeniul justiției”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Totodată, el a amintit faptul că ”la CEDO România primește sancțiune după sancțiune din cauza problemelor din justiție”, considerând că președintele Klaus Iohannis ”era în genereal deasupra liniei de plutire și a liniei generale a societății românești, așa cum era normal pentru un președinte. A intrat într-o dispută politică fără precedent. Mai mult, propune un referendum pe această temă, pe o chestiune colaterală pentru interesul general”

România, război total politic

Analistul consideră că situația este foarte gravă iar semnalele arată că ”în România în acest moment, are loc o luptă care nu mai are treabă nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”. 

”Se întâmplă ceva grav. Senzația pe care o am este că după schimbarea administrației în SUA, cineva și-a seama că România o luase într-o direcție total greșită. Direcție ce ar fi putut să aibă la capătul ei, dezmembrarea statului național unitar român. După cum văd, semnalele de peste ocean, semnalele din partea anglo-saxonă din Europa, fundația Henry Jackson Society, cu profesori de la Cambrige, sunt că în România în acest moment, are loc o luptă care nu mai are treabă nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel