Referendum familie. Seidler: Se pregăteşte o mare fraudare

Deputatul USR Cristian Seidler susţine că referendumul din 6 şi 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei în privinţa redefinirii familiei ar putea fi fraudat.

"Se pregăteşte, din păcate, la acest sfârşit de săptămână, o mare fraudare a referendumului. Ştim acest lucru lecturând ordonanţa de urgenţă a Guvernului Dăncilă, din care am putut afla că prezenţa se va calcula nu pe baza numărului de buletine de vot ce se vor afla în urne, ci pe baza numărului de semnături de pe listele de prezenţă. Diferenţa poate fi substanţială în condiţiile în care avem un prag de validare care înseamnă participare minimală de 30%", a spus Seidler într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că USR are 12.000 de reprezentanţi în secţiile de votare din întreaga ţară, care vor supraveghea corectitudinea procesului electoral, şi i-a îndemnat pe reprezentanţii tuturor partidelor politice, indiferent de poziţionarea pe care o au pe subiectul în sine, să apere un proces democratic.

"E o chestiune care ţine de democraţie în primul rând. Avem câteva elemente care ne duc cu gândul la pregătirea unei fraude. În primul rând, referendumul acesta, spre deosebire de alte procese electorale, se va desfăşura pe parcursul a două zile, iar seara nu este foarte clar ce se va întâmpla. Îngrijorări în acest sens au ridicat şi cei de la Poliţie, mai exact prin sindicatul Europol, care atrăgea atenţia că există o singură persoană de pază în fiecare secţie de votare.

La aceasta adăugăm faptul că declaraţia pe proprie răspundere care împiedica votul multiplu a fost eliminată, fără niciun argument de data aceasta. În plus, sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot, cel pe care l-am avut atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare, a fost din nou eliminat, deşi exista întreaga infrastructură necesară în acest sens. Nici numărătoarea video nu se va putea face din acelaşi motiv, fiind eliminată aceaşi infrastructură pe care, accentuez, o aveam deja, deci nu ar fi presupus o cheltuială suplimentară", a afirmat deputatul USR.

Potrivit acestuia, sute de preşedinţi de secţii de votare din întreaga Românie s-au retras, după ce şi-au dat seama că, prin prezenţa lor, "ar putea să gireze această fraudă electorală pregătită de Guvernul PSD-ALDE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel