Referendum familie. Numărul total de alegători și al secțiilor de votare

Descriere foto:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat numărul total de alegători, cât și lista secțiilor de votare.

Referendum familie: AEP precizează numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Astfel, numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este de 18.950.674, din care:

* 18.278.496 cu domiciliul sau reședința în țară, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate;

* 672.178  de cetățeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport CRDS.

Diferența față de ultima informare a Autorității Electorale Permanente, din data de 02.10.2018, este de 1.047 de alegători și apare ca urmare a radierilor efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.

Numărul total al secțiilor de votare organizate în România este de 18.662.

Lista secțiilor de votare din România, ce cuprinde sediul, adresa și delimitările fiecărei secții de votare, poate fi vizualizată accesând link-ul de mai jos:

http://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/          

Secții de votare în străinătate

Conform documentului primit de la AEP, cei 672.178 de alegători români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport CRDS, nu sunt repartizați pe nicio listă electorală permanentă deoarece, în conformitate cu prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare „la secțiile de votare organizate în străinătate se utilizează numai liste electorale suplimentare”.

Numărul total de secții de votare organizate în străinătate este de 378. Lista acestora poate fi vizualizată accesând link-ul http://www.mae.ro/node/46944 , se mai arată în comunicatul de presă.

 

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22