Referendum Familie. De ce tace Iohannis. Chirieac: Aceste lucruri se adună

România este chemată și azi la urne pentru a vota Referendumul pentru redefinirea Familiei.

Cu toate că diverși lideri politici s-au prezentat la urne, indiferent de culoarea politică, președintele Iohannis nu a votat și nici nu a avut vreo ieșire publică până în prezent pe tema votului la Referendum. Președintele se află la Sibiu unde a participat la slujbă, dar nici la intrarea în Biserică, nici la ieșire, nu a dorit să vorbească cu presa.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia președintelui de a nu se poziționa.

„Președintele trebuie să vină cu un punct de vedere. Lumea poate are încredere în el și îl urmează sau poate nu are încredere în el și nu îl urmează, cum s-a întâmplat cu Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat. Dar un punct de vedere și o idee a președintelui trebuie să existe. Ori acum, președintele Iohannis, ca de obicei, a venit cu nimic. Toate aceste lucruri se adună”, a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Întrebat de ce crede că președintele Iohannis nu are nicio poziție despre acest Referendum, analistul politic a precizat:

„Probabil nu vrea să supere nicio tabără. Nici Biserica, nici pe liberali, democrați. Probabil că acesta este motivul. Dar, de regulă când te poziționezi în acest fel sfârșești prin a îi supăra pe toți”, a precizat Bogdan Chirieac.

Până azi, la ora 10:00, potrivit datelor BEC, prezența la vot este de 7,24%. Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel