Referendum Familie. De ce tace Iohannis. Chirieac: Aceste lucruri se adună

Darius Muresan / 07 oct 2018 / 12:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

România este chemată și azi la urne pentru a vota Referendumul pentru redefinirea Familiei.

Cu toate că diverși lideri politici s-au prezentat la urne, indiferent de culoarea politică, președintele Iohannis nu a votat și nici nu a avut vreo ieșire publică până în prezent pe tema votului la Referendum. Președintele se află la Sibiu unde a participat la slujbă, dar nici la intrarea în Biserică, nici la ieșire, nu a dorit să vorbească cu presa.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia președintelui de a nu se poziționa.

„Președintele trebuie să vină cu un punct de vedere. Lumea poate are încredere în el și îl urmează sau poate nu are încredere în el și nu îl urmează, cum s-a întâmplat cu Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat. Dar un punct de vedere și o idee a președintelui trebuie să existe. Ori acum, președintele Iohannis, ca de obicei, a venit cu nimic. Toate aceste lucruri se adună”, a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Întrebat de ce crede că președintele Iohannis nu are nicio poziție despre acest Referendum, analistul politic a precizat:

„Probabil nu vrea să supere nicio tabără. Nici Biserica, nici pe liberali, democrați. Probabil că acesta este motivul. Dar, de regulă când te poziționezi în acest fel sfârșești prin a îi supăra pe toți”, a precizat Bogdan Chirieac.

Până azi, la ora 10:00, potrivit datelor BEC, prezența la vot este de 7,24%. Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26