EXCLUSIV  Referendum familie. Cum votează Cosette Chichirău: Există această șansă!

Cosette Chichirău, deputat USR de Iași, și-a prezentat opțiunea pentru referendumul din 6-7 octombrie, într-un interviu exclusiv DCNews.

”În județul Iași sunt peste 700 de secții de votare, așa că am avut o activitate foarte intensă în ultimele 10 zile pentru a găsi reprezentanți în secții, pentru a-i instrui și a fi siguri că ei știu ce să facă în perioada referendumului”, a precizat, pentru început, Chichirău.

”Eu nu voi vota la refendum, dat fiindcă este nevoie de cel puțin 30% pentru a fi validat. A nu merge este o opțiune de vot. E o exprimare a voinței pentru ca acest referendum practic să eșueze. Pentru că eu consider că familia este deja suficient de bine definită în Codul Civil. Acesta spune foarte clar despre căsătorie că este între un bărbat și o femeie, deci nu văd necesitatea ridicării acestei definiții la rang constituțional, mai ales că nimeni nu a cerut modificarea acestei definiții. Comunitatea LGBT nu a emis pretenții de legalizare a căsătoriei, așa că nu mi se pare un demers necesar.

Dar acest demers există

”Există șansa să nu existe cvorum! Un semn clar transmis chiar de organizatori este faptul că l-au extins pe două zile. Era suficient doar duminca, mai ales că biserica încurajează și susține acest referendum. După slujbe și-ar fi putut asigura o prezență foarte mare. Eu înțeleg din organizarea pe două zile că ei nu sunt siguri că pot face această prezență”, a mai declarat Cosette Chichirău pentru DCNews.

Interviul integral va fi difuzat săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel