EXCLUSIV  Referendum familie. Cum votează Cosette Chichirău: Există această șansă!

Descriere foto:

Cosette Chichirău, deputat USR de Iași, și-a prezentat opțiunea pentru referendumul din 6-7 octombrie, într-un interviu exclusiv DCNews.

”În județul Iași sunt peste 700 de secții de votare, așa că am avut o activitate foarte intensă în ultimele 10 zile pentru a găsi reprezentanți în secții, pentru a-i instrui și a fi siguri că ei știu ce să facă în perioada referendumului”, a precizat, pentru început, Chichirău.

”Eu nu voi vota la refendum, dat fiindcă este nevoie de cel puțin 30% pentru a fi validat. A nu merge este o opțiune de vot. E o exprimare a voinței pentru ca acest referendum practic să eșueze. Pentru că eu consider că familia este deja suficient de bine definită în Codul Civil. Acesta spune foarte clar despre căsătorie că este între un bărbat și o femeie, deci nu văd necesitatea ridicării acestei definiții la rang constituțional, mai ales că nimeni nu a cerut modificarea acestei definiții. Comunitatea LGBT nu a emis pretenții de legalizare a căsătoriei, așa că nu mi se pare un demers necesar.

Dar acest demers există

”Există șansa să nu existe cvorum! Un semn clar transmis chiar de organizatori este faptul că l-au extins pe două zile. Era suficient doar duminca, mai ales că biserica încurajează și susține acest referendum. După slujbe și-ar fi putut asigura o prezență foarte mare. Eu înțeleg din organizarea pe două zile că ei nu sunt siguri că pot face această prezență”, a mai declarat Cosette Chichirău pentru DCNews.

Interviul integral va fi difuzat săptămâna viitoare.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25