EXCLUSIV  Referendum Familie. Ciolacu: Aceasta este opțiunea mea

Darius Muresan / 07 oct 2018 / 10:31 Salveaza PDF Comentarii
Marcel Ciolacu și Constantin Toma
Descriere foto: Marcel Ciolacu și Constantin Toma

Marcel Ciolacu s-a prezentat în cursul acestei zile la Referendumul pentru Familie. Ciolacu și-a explicat decizia.

„Astăzi am fost să votez la referendum. Este opțiunea mea să cred că e mai bine așa. Sunt 3 milioane de români care au semnat initiativa. Cred în demersul Bisericii. Am fost să votez pentru căsătoria între un bărbat și o femeie. Dar nu am votat împotriva unei minorități . Nimeni nu are voie într-un stat european să interzică altor persoane dreptul la liberă exprimare, nimeni nu are voie să interzică altor persoane să-și aleagă religia, nimeni nu are voie să interzică ca două persoane de același sex să trăiască împreună.

Referendumul pentru definirea familiei nu trebuie să fie un nou prilej de divizare a societății sau de radicalizare a ei. România este unul dintre cele mai tolerante state din lume. Acest demers trebuie urmat de o dezbatere serioasă în Parlamentul României privind parteneriatul civil între persoane de sex diferit sau persoane de același sex. România demonstrează astfel că e o societate tolerantă și credibilă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu 'Da' sau 'Nu' la întrebarea: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24