Referendum familie. Andronescu: PSD nu s-a implicat. Analiză necesară

 Ecaterina Andronescu
Descriere foto: Ecaterina Andronescu

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu consideră că este necesară o analiză "temeinică" în PSD referitoare la absenteismul de la referendum, precizând că partidul nu s-a implicat în campania pentru consultarea populară pentru a nu o politiza.

"Poate oamenii nu au fost suficient informaţi. În mediul rural s-a votat mai puţin decât în mediul urban, la mulţi dintre ei nici nu a ajuns informaţia. PSD nu s-a implicat pentru că ideea a fost să nu politizăm acest referendum. (...) Dar cred că este necesară o analiză temeinică cu date concrete, pe regiuni, pe judeţe, să vedem ce s-a întâmplat, de ce s-a votat aşa. O analiză în PSD. Şi sunt sigură că sociologii vor analiza şi vor desprinde concluzii la care trebuie să fim foarte atenţi", a declarat Andronescu, luni, la Senat.

Chestionată dacă modul în care a fost formulată întrebarea la referendumul din 6 - 7 octombrie a generat absenteismul, Andronescu a răspuns: "Nu exclud. Cred că şi acest lucru trebuie prins în analiza de care vorbeam, în aşa fel încât măcar să nu se mai repete, pentru că totuşi s-au cheltuit o groază de bani".

Ea a adăugat că Guvernul avea obligaţia să organizeze referendumul ca urmare a iniţiativei cetăţeneşti susţinute de Coaliţia pentru Familie.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27