REFERENDUM DECIZIE CCR. Iohannis, mutare de ultimă oră

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după ce CCR a decis că amnistia și grațierea sunt neconstituționale.

Iohannis spune că CCR a validat referendumul iar acesta a fost constituțional.

„Voința cetățenilor exprimată în mod categoric și fără echivoc de 6,4 milioane de români prin votul ”da” dat la referendum pe 26 mai trebuie respectată în mod obligatoriu. Acest lucru este incontestabil. 

CCR a validat încă de luna trecută rezultatele referendumului, fapt care face ca acest demers insistent cerut de către societate să fie unul corect și deplin constituțional. Repet, CCR a validat referendumul. Este datoria partidelor parlamentare de a găsi forma cea mai potrivită pentru a transpune în legislație opțiunea cetățenilor.

Partidele politice au venit cu anumite variante de modificare a constituției, iar unele soluții au fost declarate neconstituționale. Opozanții statului de drept și justiției independente, care deloc întâmplător sunt și aprigi susținători ai amnistiei și grațierii pentru corupți, au găsit imediat prilejul de a încerca să detruneze sensul deciziei CCR. Cele mai multe dintre soluțiile cuprinse în proiectele înaintate au trecut testul constituțional, așa că își vor urma mai departe cursul firesc”, a precizat președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel