REFERENDUM de demitere a Parlamentului după pensiile speciale

Sute de foşti parlamentari îşi vor încasa pensiile speciale începând din 1 august.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a reacționat vehement.

"Peste 600 de fosti parlamentari vor primi, incepand de ieri, pensii speciale pe langa pensia de stat: de la 1.500 de lei in plus pentru un politician cu un mandat efectuat in intregime pana la aproximativ 6.000 de lei in plus pentru cei care au la activ trei mandate. Si toate acestea in detrimentul si spre sfidarea cetatenilor Romaniei, in conditiile in care pensia medie in Romania este de cca 900 de lei.

[citeste si]

Suntem revoltati de faptul ca, la cateva luni distanta de alegerile parlamentare, alegatorii romani sunt din nou bataia de joc a propriilor alesi carora le-au incredintat votul pentru a-i reprezenta in cadrul uneia dintre institutiile supreme in arhitectura democratiei statului roman: Parlamentul Romaniei.

CNMR propune referendum local

CNMR va propune modificarea legislatiei astfel incat sa poata fi organizat un referendum local in circumscriptie de demitere a parlamentarului in masura in care acesta nu isi va desfasura activitatea corespunzator.

La momentul adoptarii atat a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cat si a Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor (15 decembrie 2016), CNMR protesta vehement fata de hotararile luate in acest sens de Parlamentul Romaniei, considerand atunci ca este atat un act de sfidare a drepturilor omului, cat si unul de discriminare", a transmis CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel