Referendum. Dăncilă - Ivan, răspuns: PSD nu va face campanie

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, la Bruxelles, că Partidul Social Democrat nu va face campanie pentru referendumul pentru familie, europarlamentarul Cătălin Ivan acuzând PSD de "dublu limbaj".

"Vom vedea ce va ieşi, dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie. (...) Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta", a afirmat Dăncilă, la Bruxelles, conform unei înregistrări video care a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Cătălin Ivan.

La rândul său, europarlamentarul a susţinut că PSD foloseşte un "dublu limbaj".

"Ca să vedeţi singuri, să nu vă mai zic eu, ce înseamnă dublul limbaj. Una zic la Bucureşti, alta la Bruxelles. Dragnea zice că PSD susţine referendumul, Dăncilă, din poziţia de al doilea om în partid, spune răspicat şi repetă de trei ori că PSD nu susţine acelaşi referendum. Cât de ticălos să fii să încerci să foloseşti o temă atât de sensibilă şi importantă în interes personal şi nici măcar să nu ţi-o asumi până la capăt? Eu am spus cu subiect şi predicat că susţin acest referendum şi, mai mult decât atât, am spus şi că voi vota pentru legea de modificare a Constituţiei", a scris Cătălin Ivan, pe Facebook.

Critici în Parlamentul European

Social-democraţii din Parlamentul European (PE) au criticat în faţa premierului Viorica Dăncilă convocarea referendumului pentru familie care urmăreşte interzicerea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, ei afirmând că astfel de idei nu aparţin familiei socialiste europene, a relatat miercuri Euractiv, citând surse neprecizate.

Conform Euractiv, europarlamentarii socialişti au cerut autorităţilor române 'claritate' într-o serie de chestiuni, de la cazurile majore de corupţie şi până la referendumul pentru familie, în contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Potrivit Euractiv, premierul Dăncilă a răspuns că ea nu face campanie în favoarea acestui referendum, dar acelaşi portal adaugă că sursele sale au spus că 'înapoi în România ea face exact opusul'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel