REFERENDUM. Ce face Klaus Iohannis în ziua votului

Scutaru Cristina / 06 oct 2018 / 10:19 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Toată lumea se întreabă ce va face Klaus Iohannis în ziua referendumului.

Până la această oră, președintele României nu a anunțat dacă votează sau nu la referendum. În programul său public nu este menționat acest lucru. Dacă se va prezenta la urne, rămâne de văzut. Stați pe DC News pentru a vedea ce va decide Klaus Iohannis în ziua referendumului.

Secţiile de votare s-au deschis sâmbătă, la ora 7,00, peste 18.000.000 de alegători fiind aşteptaţi la urne, până la ora 21,00, la referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu 'Da' sau 'Nu' la întrebarea: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25